• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2018

18:18

NOVAK PONOVO SRUŠIO ANDERSONA! Đoković osvojio egzibiocioni turnir u Abu Dabiju

Tenis

NOVAK PONOVO SRUŠIO ANDERSONA! Đoković osvojio egzibiocioni turnir u Abu Dabiju

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Kevina Andersona 4:6, 7:5, 7:5 u finalu egzibicionog turnira Mubadala u Abu Dabiju

Kakav kraj godine za Novaka. Bez obzira na to što je i pre egzibicionog turnira u Abu Dabiju najbolji teniser sveta imao jednu od najuspešnijih sezona u karijeri, Maubadala turnir je došao kao šlag na tortu u godini za pamćenje.

Kao što je vrlo često znao nesigurno da uđe u meč, to se dogodilo i ovaj put protiv Andersona, kome je prepustio prvi set. U izuzetno izjednačenom prvom setu, Anderson je iskoristo brejk loptu pri rezultatu od 4:4 i došao do vođstva.

Novak je u drugom setu stigao do izjednačenja nakon brejka, a u trećem je ponovio isto, s tim da je imao priliku mnogo ranije da to reši, ali je pri vođstvu od 5:4 propustio tri brejk-šanse.

Srećom, ubrzo je posle prave drame uspeo da ispravi propušteno i osvoji turnir.

Kraj

- BREJK-GEM-MEČ! Novak Đoković uzima brejk i dolazi do 7:5 u trećem setu i pobeđuje.

- Đoković stiže do vođstva od 6:5 posle rutinskog osvajanja gema na svoj servis. U narednom će imati priliku da pokuša da dođe do brejka vrednog pobede u Abu Dabiju.

- Anderson je sačuvao tri meč lopte i stigao do 5:5 u trećem setu. Novak je imao priliku da dođe do titule u Abu Dabiju, ali je prokockao veliku šansu.

- Novak ne greši na svoj servis i stiže do novog vođstva od 5:4. Ovaj put protivniku nije dozvolio ni gem.

- Kao i mnoštvu prethodnih i u ovom je došlo do ubojitog Andersonovog servisa, koji je stigao do 4:4. Novak je mogao samo do jednog poena.

- Anderson je vodio 30:0 na Novakov servis, ali je Đoković sa dva odlična servisa izjednačio na 30:30 i naposletku uspeo da dođe do vođstva od 4:3 u gemovima.

- Novak vraća vođstvo od 3:2 bez većih poteškoća, ali Anderson strahovitim servisom stiže do 3:3. 

- Dobar gem za Andersona koji sigurnim servisom stiže do 2:2. Novak je uspeo da uzme samo jedan poen u ovom gemu.

- Težak gem za Đokovića. Pri rezultatu 40:40 smenjivale su se prednosti za oba tenisera, Anderson je stigao do brejk lopte, ali je Novak uspeo da milimetarski preciznim udarcem spase gem na svoj servis, a onda sa dva odlična servisa uspeo i da ga osvoji pa sada vodi 2:1.

- Neverovatan gem za Andersona, koji stiže do 1:1. Južnoafrikanac je poveo sa 40:0 u drugom gemu, Novak je uzvratio sa jednim riternom, ali se ispostavilo da je to bio jedini poen Srbina u ovom gemu. 

- Novak se prošetao kroz uvodni gem trećeg seta i došao do vođstva od 1:0 bez izgubljenog poena.

II set

- BREJK-SET-GEM! Novak u pravi čas koristi brejk-loptu i dolazi do 7:5 u drugom setu. Pobednika će odlučivati treći set.

- Anderson je izjednačio na 5:5 i uveo meč u neizvesnu završnicu, ali je Novak sa nulom ostavio Južnoafrikanca u narednom i stigao do 6:5.

- Novak stiže do 5:4 i šanse da brejkom izjednači u setovima.

- Gem za Andersona. Đoković je uspeo da anulira vođstvo od 30:0 za Andersona, ali je Kevin vezao dva poena i stigao do novog izjednačenja - 4:4. Neizvesna zavšrnica drugog seta.

- Novak bez problema stiže do vođstva od 4:3. Andersonu je dozvolio samo jedan poen. 

- Anderson bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja 3:3. Bio je ovo gem u kojem na različite načine Južnoafrikanac stizao do poena i zasluženo slavio.

- Đoković se nije destabilizovao posle propuštene brejk-šanse i stigao je do novog vođstva u narednom gemu 3:2.

- Imao je Novak brejk-šansu i priliku da napravi dva koraka više u odnosu na Andersona, ali je nije iskoristio. Anderson se konsolidovao i sa dva vezana poena stigao do 2:2.

- Novak vraća vođstvo i stiže do 2:1, ali je za razliku od prvog gema u ovom setu to išlo dosta teže.

- Kako meč odmiče, Anderson igra sve bolje, pa je u najvažnijem trenutku drugog gema izveo odličan volej i vratio izjednačenje 1:1.

- Novak je poveo 1:0 u drugom setu dozvolivši protivniku samo jedan poen.

I set

- SET-GEM! Anderson koristi prvu od dve vezane set lopte i stiže do vođstva u setovima rezultatom 6:4.

- BREJK! Bio je ovo gem u kome je Anderson propisno namučio Novaka, koji je napravio prvu duplu servis grešku na meču omogućivši Južnoafrikancu brejk loptu. Ovaj je to odmah iskoristio i stigao do vođstva od 5:4.

- Anderson ponovo stiže do izjednačenja 4:4 . Bio je ovo gem koji je uglavnom kontolisao Južnoafirkanac. Novak je samo uspeo da sa skraćenim udarcem navuče Andersona na mrežu kod 40:15 za Južnoafrikanca, ali je već naredni pripao Andersonu.

- Novak vraća vođstvo - 4:3 posle sigurne igre u kojoj je Andresonu dozvolio samo jedan poen.

- Mada je počeo nesigurno i greškama na prvi servis, Anderson se kako je gem odmicao pogoljšavao i znatno preciznim udarcima stigao do izjadnačenja 3:3. Novak je u jednom trenutku stigao do 30:30, ali to je bilo sve od njega u ovom gemu. 

- Đoković bez izgubljenog poena stiže do novog vođstva u gemovima - 3:2.

- Anderson izjednačuje na 2:2. Ovaj gem počeo je duplom servis greškom Andersona, a zatim i promašaju u dugoj razmeni udaraca, što je donelo Novaku vođstvo od 30:0. Ipak, Južnoafrikanac je stigao do dva vezana poena, ali je na kraju greškom omogućio brejk loptu Novaku, koju Srbin nije iskoristio, pa je Andreson gem priveo u svoju korist.

- Novak vraća vođstvo - 2:1. Za razliku od prethodnog na Đokovićev servis, Južnoafrikanc je uspeo da otkine jedan poen Novaku za 15:15, ali je Srbin rutinski iskorostio gem u svoju korist.

- Anderson je na isti način kao Novak u prvom setu i stigao bez izgubljenog poena do izjendačenja u gemovima 1:1.

- Novak rutinski stiže do vođstva od 1:0. Đoković je pogodio sva četiri servisa i sa nulom stigao do rane prednosti protiv Andersona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija