• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2019

17:46

NOVAK PREOKRETOM DO POLUFINALA U DOHI! Đoković pobedio Bazilašvilija

Tenis

NOVAK PREOKRETOM DO POLUFINALA U DOHI! Đoković pobedio Bazilašvilija

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP u Dohi pošto je u četvrtfinalu nakon preokreta savldao Gruzijca Nikoloza Bazišvilija 4:6, 6:3, 6:4

Bio je ovo sličan duel kao protiv Mađara Martina Fučoviča, ponovo Đoković nije bio na nivou u prvom setu dozvolivši protivniku da mu uzme brejk i napravi mu zaostatak do kraja meča.

Međutim, u naredna dva seta je došlo sve na naplatu. Novak je na startu drugog seta uzeo brejk i stigao do visokih 2:0, koje je održavao do kraj i poravnao rezultat.

U odlučujućem setu, u kome je viđeno i najviše brejkova, Novak se ponovo bolje snašao. Uzeo je brejk na startu meča, zatim olako dozvolio da mu Bazišvili vrati istom merom, ali je do kraja meča uspeo da uzme još jedan i lagano privede duel kraju.

Novak će u polufinalu igrati protiv Španca Alberta Bautiste-Aguta, koji je nešto ranije savladao Stena Vavrinku sa 2:0.

Kraj

Novak osvaja odlučujući gem i slavi sa 4:6, 6:3, 6:4. Đoković je vezao dva asa i jedan servis viner i došao do osvajanja seta koji ga je odveo u polufinale.

Bazilašvili uzima gem i smanjuje na 5:4. Novak je poveo sa 15:0, ali je bio daleko od toga da dođe u poziciju da uzme novi brejk! 

Bazilašvili smanjuje na 4:3. U odsutnom trenutku Gruzijac je imao dva dobra servisa i nije dozvolio da Đoković uzme treći brejk u ovom setu. U narednom Novak ne greši i povećava prednost na 5:3.

Novak potvrđuje brejk, iako je Bazilašvili bio blizu da stigne do brejk šanse. Vodio je 30:15, ali je imao dve vezane greške i dozvolio Novaku da dođe do 4:2 i približi se na dva koraka od pobede.

BREJK! Treći brejk u četiri gema! Mnogo grešaka na obe strane, ali u ovom gemu one su išle u Đokovićevu korist, a on sada dolazi do prednosti od 3:2. Novak je vodio sa 30:0, Gruzijac izjednačio na 30:30, ali je Novak nastavio u dobrom ritmu i stigao do gema na servis rivala.

Novak prekida seriju Bezilašvilija i stiže do 2:2. 

BREJK! Bezilašvili vraća brejk i poravnava rezultat na 1:1. Neočekivano, Gruzijac je sa nulom stigao do gema na Novakov servis. Već u naredom Bezilašvili potvrđuje brejk i vodi sa 2:1.

BREJK! Novak stiže do ranog brejka i vodi sa 1:0 u odlučujućem setu. Opet je set protekao u dugačkoj razmeni udaraca u kojoj se Đoković bolje snašao.

II set

 

GEM-SET! Novak osvaja gem i stiže do osvajanja seta 6:3 i izjednačenja na 1:1. Neočekivano teško je tekao završni gem za Đokovića, koji je dozvolio brejk šansu rivalu, ali je usled dugačke razmene udaraca uspeo da primora Gruzijaca na grešku i spase gem.

Gem za Bezilašvilija. Novak je stigao do vođstva od 15:0, ali je Gruzijac osvojio četiri uzastopna poena i smanjio prednost na 5:3. Novak u narednom gemu servira za osvajanje seta.

Dobar gem za Bazilašvilija. Nekoliko raznovrsnih udaraca među kojima i jedan skraćeni učinili su da Gruzijac lagano dođe do 4:2. U istom ritmu Đoković to čini na svoj servis i dolazi do 5:2, pa će u narednom imati priliku da brejkom dođe do izjednačenja u setovima.

Novak povećava prednost na 4:1. Gubio je Novak u ovom gemu sa 30:15, ali je uspeo da se konsoliduje i spreči bilo kakvo iznenađenje i šansu za brejk Gruzijca.

Mučio se Novak na svoj servis, spasao je brejk loptu za Gruzijca i sa dva vezana poena stigao do ubedljivih 3:0. Bazilašvili uzvraća u narednom i smanuje na 3:1, ali Novak u ovom setu drži sve u svojim rukama.

BREJK! Novak stiže do prvog brejka posle duple servis greške Bezilašvilija i vodi sa 2:0.

Novak odlično startuje u drugom setu i stiže do brzog vođstva od 1:0.

I set

GEM-SET! Gruzijac koristi drugu od tri set lopte i stiže do prvog seta, koji osvaja rezulatom 6:4.

Rustinski gem Đokovića koji smanjuje na 5:4. U narednom gemu traži brejk za opstanak u setu.

Đoković je ispustio brejk šansu i nije isoristio da kazni neke promašene udarce Bazilašvilija. Gruzijac se konsolidovao i sa nekoliko boljih udaraca stiže do 5:3.

BREJK! Novak se konačno malo trgao u ovom gemu i odmah vratio brejk! Gruzijac je češće grešio nego inače, a nakon propuštene prve brejk šanse, Novak je na neiznuđenu grešku rivala stigao do 4:2. Već u narednom gemu Novak potvrđuje brejk i smanjuje prednost Bazilašvilija na 4:3.

BREJK! Ponovo se Novak mučio na svoj servis, a Gruzijac hrabro pogađao sa osnovne linije. Na kraju ga je toliko iscrpeo da ga je prinudio da mu poslednji udarac završi na mreži. Bazilašvili vodi sa 4:1.

Bazilašvili je sigurnom igrom stigao do 3:1. Ponovo je imao odličan prvi servis i dozvolio Novaku samo jedan poen.

Još jedan težak gem za Novaka, ali ga srećom osvaja i smanjuje prednost Gruzijca na 2:1. Bazailašvili je bio nadomak novog brejka, ali je Đoković uspeo da izbegne novu neprijatnost i osvoji prvi gem na meču.

BREJK! Trapav početak Đokovića, servis ga uopšte ne sluša i Bazilašvili je napravio brejk, poveo sa 1:0. Gruzijac je potvrdio brejk, iako je Novak zapretio kada je došao do 40:40. Bazilašvili vodi 2:0.

- Igrači su na terenu, zagrevaju se, uskoro će početi meč.

- Kasni početak duela Đoković - Bazilašvili zato što su Agut i Vavrinka igrali duže nego što se očekivalo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija