• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2019

14:41

NOLE ODUVAO STARU MUŠTERIJU! Đoković lako preko Conge do 3. kola AO!

Tenis

NOLE ODUVAO STARU MUŠTERIJU! Đoković lako preko Conge do 3. kola AO!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Australijan opena maksimalnom pobedom nad starom mušterijom Žoom-Vilfredom Congom - 6:3, 7:5, 6:4

Bio je to 23. međusobni duel ove dvojice tenisera i 17. pobeda srpskog asa, koji već problema grabi ka sedmoj tituli na Australijan openu.

Neće biti Novaku lako u narednom kolu, jer ga čeka veoma talentovani Kanađanin Denis Šapovalov. 

Dobio je Đoković meč u tri seta, nije ni u jednom trenutku bio ugrožen, niti na ivici da izgubi neki set, ali i pored toga je ostao utisak da je srpski as igrao sa 70 odsto mogućnosti.

Bilo je pomalo i nervoze, pogotovo u trenutku kada je ispušten brejk za osvajanje prvog seta, ali Conga nije imao nijedno oružje kojim je mogao da naudi Đokoviću, borio se samo da meč što duže traje.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Novak Đoković je pobedio Žoa-Vilfreda Congu sa 6:3, 7:5, 6:4 i ide u 3. kolo Australijan opena!

Bilo je 30:30, naredni poen je odlučivao da li će Novak imati meč loptu. Ipak, Congi se nije stegla ruka, odigrao je odlično i dobio svoj gem - 5:4. Đoković servira za meč!

Conga ne odustaje od borbe, dobro je odigrao naredni gem i sjajnom forhend paralelom je dobio gem - 4:3. Dao je Francuz sve od sebe u narednom gemu, došao do 30:30, ali Đoković je pustio ruku i pogodio sjajnu dijagonalu za vođstvo od 5:3.

BREJK! Novak ima veliku prednost i u trećem setu! Poslednji poen je pao pravo na liniju i zbunio Congu, koji je poslao loptu potom u duboki aut - 3:2! Potvrđen brejk kao od šale, Đoković vodi 4:2!

Nije bilo mnogo borbe ni u trećem gemu, Đoković je poslao dve lopte u aut, Conga je poveo sa 2:1. Sa "nulom" prolazi i još jedan Novakov servis gem. Imao je Đoković i malo sreće u drugom poenu, pomogla mu je mreža, ali na kraju - 2:2.

Odličan gem za Congu na startu trećeg seta, dobio je sve poene i poveo sa 1:0. Laganica i na drugoj strani. Dva asa dodao je Đoković na svoj konto i izjednačio na 1:1.

 

 

Drugi set:

SET! EVO GA! Novak Đoković je posle 54 minuta dobio drugi set sa 7:5!

PONOVO BREJK! Četvrtu brejk loptu je iskoristio srpski as, odnosno Conga je poslao duboko u aut  - 6:5. Novak će ponovo servirati za osvajanje drugog seta.

BREJK! Novak je ispustio set šansu! Neverovatno loš gem našeg tenisera, dozvolio je Congi da napravi brejk bez izgubljenog poena! U najgorem trenutku - 5:5.

Nije se Novak mnogo potrošio u narednom gemu, dobio je jednu razmenu, ali je Congi pripao gem kojim je smanjio na 5:4.

BREJK! Đoković je oduzeo servis Congi! Francuz je na brejk lopti napravio kardinalnu grešku, čist zicer je poslao u vrh mreže, od kojeg se lopta odbila u aut - 4:3! Potvrđen brejk bez izgubljenog poena! Novak vodi 5:3!

GUSTO! Dve brejk šanse imao je Conga, 15:40, ali je Đoković oduvao rivala u narednim poenima i dobio gem - 3:3.

Rutinski! Sve je pogodio Novak, od prvog servisa, do razmena, lagano, sa "nulom" dobio je gem za 2:2. Borben gem, Novak je došao do 30:30, dalje od toga nije mogao. Francuz je odličnim servisom poentirao za 3:2.

Bilo je opasno! Imao je Francuz brejk loptu na 30:40, a onda je Novak proigrao i okrenuo - 1:1. Conga maestralnim poenom, pored mreže u Novakovo polje, dobija gem za vođstvo od 2:1.

Conga je prvi servirao i odradio je sve perfektno, bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0 u drugom setu.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Prvi set:

SET! Novak Đoković je sa 6:3 dobio prvi set!

E, sada nema greške! Bez izgubljenog poena, sedmim asom Đoković je potvrdio brejk i vodi sa 5:2. Dobar gem, mnogo gorbe, Novak je na kraju pao u pokušaju da vrati lopticu, malo se odrao o podlogu. Conga je smanjio na 5:3.

BREJK! Neverovatno! Imao je Novak 40:15 i gem u ruci, a onda je krenuo u neverovatnu seriju grešaka i na kraju je poklonio gem Congi, koji je vratio brejk - 3:2. BREJK! I ponovo Đoković ima prednost! Dug gem, lomio je i slomio Francuza, koji je poslednja dva poena poslao u aut - 4:2.

Nema mnogo borbe i razmena za sada, Đoković je rutinski dobio i drugi gem na svoj servis - 2:1. BREJK! Novak je prvi "potegao"! Bez izgubljenog poena, uz dosta Conginih grešaka, Đoković dolazi do vođstva od 3:1.

Odličan početak za Novaka, lako dobijem prvi servis gem, sa dva odservirana asa - 1:0. Jednako dobar i Conga na svoj servis, bez izgubljenog poena dolazi do 1:1.

- Duel Đoković - Conga je poslednji na glavnom terenu i očekuje se da za koji minut izađu na teren, pošto je Serena Vilijams dobila meč protiv Eženi Bušar (2:0).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija