• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2019

14:43

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ UĆUTKAO MEDVEDEVA! Rus prozvao Novaka, on ga poslao kući!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ UĆUTKAO MEDVEDEVA! Rus prozvao Novaka, on ga poslao kući!

Podeli vest

Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena pošto je savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 6:4, 6:7, 6:2, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena

U narednom kolu Novak Đoković će igrati sa Keijem Nišikorijem, koji je posle pet sati igre eliminisao Pabla Karenja Bustu 3:2. Biće to njihov 18. duel, a Novak je slavio na 14 prethodnih, od poraza u polufinalu Ju Es opena 20104. godine.

Đoković je na terenu proveo  tri sata i 15 minuta. Bio je ovo njegov najduži meč na Australijan openu ove sezone, a završen je skoro u jedan sat iza ponoću po australijskom vremenu. 

Odigrao je Medvedev solidan meč, bio je odličan test za Đokovića pred nastavak takmičenja. Ipak, uspeo je prvom teniseru sveta da otkine samo jedan sat, mada je pre meča bio uveren da može da dobije Đokovića. Istina, nije ni Novak briljirao u ovom meču, pravio je veliki broj grešaka, poklonio set rivali. Ali, uspeo je da se izbori sa krizom, nije bez razloga prvi teniser sveta. 

Najduži meč u Melburnu

Đoković je na terenu proveo  tri sata i 15 minuta. Bio je ovo njegov najduži meč na Australijan openu ove sezone

Imao je Novak kontrolu u prvom setu, mada je prvi morao da spasava servis gem. Nakon što je taj posao odradio, odmah je Medvedevu uzeo servis gem i poveo 4:2. Ali, nanizao je nekoliko grešaka srpski as kada je trebalo da dotuče Rusa, pa je Medvedev vratio brejk. Ipak, već u narednom gemu ribrejkom je odgovorio Novak i dobio set 6:4.

U drugom setu Novak je propustio čak pet brejk šansi pre nego što je napravio brejk za 3:1. Potom je pri vođstvo 4:1 imao priliku za dvostruki brejk, ali je sve uprskao, opet sebi zakomplikovao život u završnici seta. Do kraja seta vodila se žestoka borba, ušlo se u taj-brejk, a Rus je iskoristio četvrtu set loptu i izjednačio na 1:1 u meču.

Novak je u trećem setu spasao tri brejk lopte, a onda napravio dva brajka, osvojio set (6:2), vratio prednost u meču, a potom u četvrtom setu dokrajčio Rusa.

TOK MEČA

Četvrti set

BREJK, GEM, SET i MEČ! Pobeda Đokovića 6:4, 6:7, 6:2, 6:3!

Opet je Novak rivalu dao "fore" 0:30. Onda je osvojio četiri poena u nizu i imao gem loptu. Ali ne da se Medvedev, ima još snage, izborio je egal, a Novak je opet završio na terenu. Gem na kraju ide Novaku - 5:3.

Siguran gem Medvedeva, smanjuje prednost Đokovića na 4:3. Servira prvi teniser sveta.

Bori se Rus, ali sada mu je Novak poslao loptu pravo na reket za 40:40, iako je vodio 40:15.  Morao je i da spasava brejk loptu prvi teniser sveta. Bio je ovo težak gem, ali vodi Nole 4:2.

Rus je smanjio na 3:2, ali ima problema. Opet mu se ukazuje pomoć, dobio je masažu u pauzi između dva gema.

Medvedev ima problem sa levom butinom. A Novak potvrđuje prednost brejka, vodi 3:1 u četvrtom setu.

Bejk Đokovića. Prvi teniser sveta posle 17 minuta igre u četvrtom setu vodi sa 2:1.

Nije lako Medvedevu, deluje da fizički posustaje, teže se kreće. 

Od 0:30, Đoković brzo dolazi do 30:30. Ali, Medvedev ipak dolazi prvi do brejk šanse.  Novak je onda svim oružjem napao Rusa, ovaj nije uspeo da se odbrani i izjednačenje - 1:1 

Medvedev uzima gem bez izgubljenog poena. Videćemo da li ima snage da izbori novi egal.

Foto: reuters

 

Treći set

Potvrđuje brejk Đoković i osvaja set sa 6:2. Vodi opet u meču prvi teniser sveta sa 2:1.

Nove tri brejk šanse za Novaka. Priliku za dupli brejk u drugom setu je prokockao, ali istu grešku nije napravio u trećem setu. Vodi 5:2 prvi teniser sveta.

Dobar gem srpskog tenisera, potvrđena prednost brejka i to sa nulom. Vodi Novak 4:2, samo da ponovo ne zakomplikuje sebi život.

Sjajno igra Medvedev, šeta ga Đoković po terenu, a on skoro sve stiže. Spasao je prvu brejk loptu u petom gemu, ali ne i drugu. Novak opet prvi dolazi do brejka prednosti - 3:2.

 

 

 

Proklizala je leva noga Đokoviću, ali je prošao bez većih posledica. Samo je zamenio reket. Ipak pad je malo uzdrmao Đokovića. Medvedev to koristi i  sa dva sjajna poena stiže do tri brejk prilike. Ali, ne da Novak servis gem, spasao je sve tri brejk šanse i osvojio gem - 2:2.

Čuva ruski teniser servis gem, iako je bio pod pritiskom. Vodi 2:1.

Medvedev i Đoković bez mnogo drame dobijaju prve servis gemove u trećem setu - 1:1.

Pobednik ovog meča igraće sa Keijem Nišikorijem koji je posle pet sati igre i preokreta savladalo Pabla Karenja Bustu 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6

Foto: reuters

Danil Medvedev

Drugi set:

Sjajan početak taj-brejka za Medvedeva, odmah pravi mini brejk za 3:0, potom oduzima servis Novaku i povećava na 4:1. Đoković uzvraća jedan mini-brejk.Rus ipak dolazi do 6:2, i četiri set lopte. Borio se Đoković, ali Medvedev koristi četvrtu set loptu, dobija taj-brejk i izjednačuje rezultat na 1:1.

Opet izjednačenje - 6:6. Gledaćemo taj-brejk u drugom setu.

Zapretio je Medvedev, ali nije mu dozvolio Đoković novi brejk. Viđen je novi maratonski gem, ali Srbin uspeva da odbrani servis. Vodi 6:5.

Ne da se Rus, novo izjednačenje na Rod Lejver areni - 5:5.

Siguran gem za Đokovića, sa nulom. Vodi 5:4, na servisu Danil Medvedev.

Ribrejk Medvedeva. Opet je sebi Đoković zakomplikovao život u završnici seta. Medvedev sjajnom igrom na mreži vraća brejk u drugom setu. Servira za izjednačenje - 4:4.

Posustaje Medvedev, posle nekoliko maratonskih i iscrpljujućih gemova, ali spasava još jednu brejk loptu odličnim servisom koji ga drži u setu.

Sjajno, posle maratonskog gema, Novak brzo osvaja svoj servis gem, potvrđuje brejk, vodi 4:1 u hita ka drugom setu.

Konačno! Đoković koristi šestu šansu za brejk u drugom setu. Dobija poen nakon 40 razmena, pravi brejk i vodi 3:1. Ne vrede Medvedevu ni duge razmene, sve Đoković može da izdrži i zid bi srušio.

Posle maratonskog gema, Novak lako dobija svoj servis gem i vodi 2:1.

Već u drugom gemu Đoković dolazi do brejk šanse. Medvedev se ipak spasao odličnim servisom, potom je na mreži izgubio razmenu od 20 udaraca. Natrčao se Rus u ovom poenu, stigao do mreže, ali nije uspeo da prebaci lopticu. Spasao je i drugu brejk loptu, pa i treću odličnim servisom. Nole dobija novi iscrpljujući poen za četvrtu brejk šansu, ni nju ne koristi. Potom Medvedev forhend dijagonalom nakon 31 razmene spasava i petu brejk loptu. Pošto je spasao pet brejk lopti i skoro 15 minuta dobija gem i izjednačuje rezultat na 1:1. 

Đoković sjajno otvara i drugi set, osvaja gem bez izgubljenog poena - 1:0.

 

 

Novakovi navijači uživaju na "Rod Lejver" areni.

Prvi set

Bilo je 40:15 za Medvedeva. Ipak, nije Đoković dozvolio da se set produži. Pomogao mu je i Rus, dvostrukom servis greškom poklonio brejk šansu, koju prvi teniser sveta koristi. Dolazi do 6:4 i 1:0 u setovima.

Medvedev je zapretio, poveo 30:0 na Đokovićev servis, potom mu je prvi teniser sveta poklonio tri brejk šanse. Anulirao je jednu, ali opet pogrešio i vratio rivala u set. Novak vodi 5:4, ali nema više brejk prednosti.

Novi dobar gem Medvedeva, bez izgubljenog poena, sada Đoković servira za prvi set.

Imao je Novak 40:15 na svoj servis gem za potvrdu brejka, ali je malo sebi zakomlikovao život. Dozvolio je Rusu da se vrati u gem, igralo se na razliku, a Đoković na kraju uzima gem i vodi 5:2. Medvedev servira za opstanak u setu.

Uzvraća prvi teniser sveta 22-godišnjem Rusu. Sada je Novak poveo 40:30 na servis rivala i odmah koristi šansu. Fantastičan ritern Novaka, pravi brejk i vodi 4:2.

Prvi na testu bio je Srbin. Poveo je Medvedev na servis Đokovića 40:30 nakon serije grešaka našeg asa. Ali Novak je pojačao, odigrao fantastičan forhend, vezao dva poena, Rus nije uspeo da se odbrani, i as udracem stavio tačku na peti gem.Vodi 3:2.

Dušan Vemić je u boksu Novaka Đokovića.

 

 

Nastavlja Medvedev dobro da servira, novo izjednačenje u setu, čekamo brejk - 2:2. Još nismo videli ni šansu za brejk.

Nova druža razmena udaraca, ali ovog puta Đoković dobija poen, potom još tri i uzvraća Rusu istom merom, vodi - 2:1.

Sudija ima probleme sa mikrofonom, pa je usledila mala pauza kako bi dobio novi.

Dug poen na startu drugog gema, 35 razmenjenih udaraca i pripao je Medvedevu. Nastavio je u istom ritmu Rus i dobio gem bez izgubljenog poena - 1:1.

Odličan početak Novaka, samo jedan poen izgubio je prvi teniser sveta na prvi servis gem u meču. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija