• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2019

16:41

KEJHIL DAJE PREDNOST ĐOKOVIĆU! Ako Nadal uradi ovo u finalu NASTRADAĆE!

Tenis

KEJHIL DAJE PREDNOST ĐOKOVIĆU! Ako Nadal uradi ovo u finalu NASTRADAĆE!

Podeli vest

Bivši australijski teniser i nekadašnji trener Ane Ivanović, Daren Kejhil, veruje da Novak Đoković ima dovoljno oružja da sedmi put slavi u Melburnu

Kejhil smatra da je svetski broj jedan u blagoj prednosti protiv Rafaela Nadala. 

- Obojica igraju na neverovatnom nivou. Ono što je Novak uradio sa Pujem... Veoma malo je grešio i divno je neutralisao brzinu lopte protivnika, što će morati da učini i protiv Rafe jer Španac trenutno igra najbolje u životu na betonu, barem po mom mišljenju. Servis mu je u proseku brži za tri do četiri milje, procenat mu je visok i dominira prvim udarcem u razmeni, ali to može da bude malo drugačije protiv Novaka, jer se do sada nije sastajao sa igračima Đokovićevog kalibra. Naginjem prema Novakovoj pobedi, a navijam za to da dobijemo sjajan meč u četiri ili pet setova - rekao je za B92 Kejhil. 

Neka bude 5 setova

Naginjem prema Novakovoj pobedi, a navijam za to da dobijemo sjajan meč u četiri ili pet setova, 
Daren Kejhil, teniski trener


Australijanac veruje da je psihološki u prednosti Đoković i to iz nekoliko razloga. 

- Mentalno je to malo na strani Novaka jer je u Melburnu toliko puta osvajao titulu i jer ima odličan skor sa Rafom na betonu. Ipak, ovo je druga vrsta Nadala koju vidimo na ovom turniru .Ulazi u teren, pokušava da bude agresivan, češće udara forhend po paraleli, a tu je i servis. Takođe, kretanjem je ofanzivniji jer stoji bliže liniji. Kažem, mentalno je mala prednost na strani Novaka, ali nikada se ne zna sa ovom dvojicom, uostalom, zato i skor jeste 27-25, toliko je blizu - rekao je Kejhil. 

Nadal će bez sumnje protiv Novaka pokušati da poen vodi od početka, da se igra u njegovom ritmu. 

- Mislim da na taj način igra od prve runde jer zna da samo tako može da pobedi. Dakle, treba da nastavi u istom ritmu. Ako uđe u previše razmena po dijagonali sa Novakom, tu Đoković ima sposobnost da igra pod oštrijim uglom, sjajno menja smer lopte i može da naškodi Rafi po paraleli. Mislim da Nadal neće želeti previše dugih razmena, to će biti ravnoteža između agresivnog stila igre sa jedne i nepreuzimanja toliko rizika sa druge strane - samtra Kejhil.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija