• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2019

18:53

TEŠKO BI BILO POBEDITI NOVAKA I DA SAM NA 100 POSTO! Nadal: Falila mi je ta "ekstra stvar"

Tenis

TEŠKO BI BILO POBEDITI NOVAKA I DA SAM NA 100 POSTO! Nadal: Falila mi je ta "ekstra stvar"

Podeli vest

Skrhano je delovao Rafael Nadal posle ubedljivog poraza od Novaka Đokovića u finalu Australijan opena, ali nije želeo da očajava priznavši da bi teško pobedio prvog tenisera sveta i u drugim okolnostima od trenutnih

Nadal se vratio tenisu posle nekoliko meseci pauze usled operacije i odigrao je izvrstan turnir u Melburnu, stigavši do finala gde je pokazao svu nemoć pred raskošnom igrom Đokovića.

- Trenirao sam kvalitetno, ali zbog svega što se događalo u međuvremenu, operacija i ostalo, nisam mogao toliko biti fokusiran na odbranu. Da bih uopšte imao šanse preći u napad, morao sam protiv Đokovića igrati i tu odbranu. Bilo bi verovatno teško pobediti ga i da sam na 100 posto, ali bilo bi više borbe - priznao je Nadal na konferenciji za novinare posle finala.

Nadal je teška srca priznao da su greške bile neminovne pod Đokovićevim pritiskom i raznovrsnim udarcima za koje nije imao rešenje.

- Morate da pogrešite kad vas neko tera da odigrate još jedan udarac, pa još jedan, pa još jedan. Ja njega nisam mogao naterati na to svaki put. Iako uvek kažem da sam pozitivan i da stvari mogu ići u pravom smeru, to je teško, psihički je teško i bolno što ne možeš raditi stvari koje ti trebaju da budeš na svojih 100 posto. Nisam večeras imao najbolje veče, ali za nekoliko meseci ću možda moći parirati na ovom nivou - poručio je Nadal.

NADAL SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Novače, neverovatan nivo tenisa!

Španski as je rekao da mu je u ovakvim okolnostima falila ta "ekstra stvar" kojom bi možda meč učinio neizvesnijim.

- Tačno je da je on igrao fantastično, ali kad on igra tako onda je i meni bilo potrebno nešto više. Nisam imao tu ekstra stvar večeras i bilo je neverovatno kako je igrao. Igrao sam odličan tenis dve nedelje, ali pet meseci bez borbe i onda tako veliki izazov... To nešto definitivno je izostalo na ovom super jakom nivou - rekao je Nadal i dodao:

- Na terenu protiv Novaka nisam bio nervozniji nego inače, finale gren slema je, sve je počelo vrlo brzo i on je odmah pritiskao, zato sam više grešio od samog početka. Otežavao mi je mnoge stvari, riterni su mu bili duboki i super-brzi, radio je strašno pred sezonu na kretanju i odlično je to radio - završio je poraženi finalista.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija