• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

20.03.2019

07:15

ĐOKOVIĆ DOBIO POJAČANJE U MAJAMIJU! Rusedski: Nole ne može bez Vajde!

Tenis

ĐOKOVIĆ DOBIO POJAČANJE U MAJAMIJU! Rusedski: Nole ne može bez Vajde!

Podeli vest

Novak Đoković ne može da igra vrhunski bez trenera Marjana Vajde i to je potvrdila rana eliminacija u Indijan Velsu, smatra nekada četvrti igrač sveta Greg Rusedski! On kaže da je srpskom asu potrebna sigurnost koju dobija od slovačkog stručnjaka


Rusedski podseća da je Novak na prošlonedeljnom mastersu ispao već u trećem kolu od veterana Filipa Kolšrajbera, a da Vajda nije bio prisutan.

- Novak je do prvog meča u Indijan Velsu imao pauzu od 42 dana. Znam po sebi, u takvim situacijama želeo bih da imam "osigurač" u vidu trenera. Često vidimo da Novak traži pogledom Vajdu ako stvari ne idu onako kako je zamislio na terenu - kaže Rusedski.

Iskren

Nisam bio na nivou u Indijan Velsu jer sam se bavio stvarima van terena
Novak Đoković

 

Prvi favorit

Vajda će ponovo biti uz Novaka na mastersu u Majamiju koji počinje danas, mada Rusedski smatra da je Slovak bio potrebniji Đokoviću u Indijan Velsu.

- Novak i Kolšrajber izašli su sa terena zbog kiše, a onda se vratili sutradan da igraju danju po sasvim drugačijim uslovima i tu je Novaku bio najpotrebniji Vajda - dodaje Rusedski.

Đoković ne negira da je podbacio u Indijan Velsu, ali kao razlog ne navodi izostanak Vajde, već to što je bio fokusiran na događanja van terena. Pretpostavlja se da je mislio na obaveze koje je imao kao predsednik Udruženja teniskih profesionalaca i prašinu koja se podigla zbog smene prvog čoveka ATP-a Krisa Kermoda.

- Naučio sam važnu lekciju i podsetio se koliko je bitno da se fokusiram samo na turnir. Izgubio sam rutinu pošto sam se bavio stvarima van terena i potrošio dosta energije. Ne želim da kažem da je sve to glavni razlog za poraz, ali jeste jedan od razloga moje slabe igre. Identifikovao sam problem, sledeći korak je da izvučem pouke i budem mudriji - jasan je Novak.

SADA JE SVE JASNIJE! Đoković konačno otkrio razlog DEBAKLA u "pustinji"!


Srpski as je prvi favorit za osvajanje Majamija sa kvotom 2,50, dok je Rodžer Federer (4,50) sledeći igrač kojem najpoznatije svetske kladionice daju šansu da osvoji masters. Ostali teniseri su daleko iza dvojice velikih rivala, koji bi u Majamiju mogli da se sastanu tek u finalu, što brojni ljubitelji "belog sporta" i očekuju.

Juri rekorde

Novak će do finala morati da prođe teške mečeve, jer mu žreb nimalo nije bio naklonjen. Ako se izbori sa brojnim kvalitetnim teniserima poput Tomaša Berdiha, Miloša Raonića i Dominika Tima, Novak će postati najbolji teniser u istoriji turnira u Majamiju. Naime, trenutno ima šest titula, isto koliko i njegov bivši trener Andre Agasi. Takođe, stigao bi i Rafaela Nadala po ukupnom broju masters turnira, jer bi mu trofej u Majamiju bio 33. u karijeri.

POČINJE BORBA! Poznato kada naši teniseri izlaze na teren u Majamiju!

Nadal na ovom turniru ne nastupa zbog povrede, pa Novak ima šansu da poveća razliku na ATP listi, pogotovo jer je prošle godine eliminisan već u drugom kolu od Francuza Benoe Pera i brani samo 10 bodova.

Brojke:

10 - bodova brani Nole u Majamiju

2,50 - kvota da će Đoković osvojiti titulu

NOLETOV PUT DO TROFEJA

1. kolo slobodan
2. kolo Tomaš Berdih (89)
3. kolo Džon Milman (39)
4. kolo Roberto Bautista Agut (25)
1/4 finale Miloš Raonić (14)
1/2 finale Dominik Tim (4)
Finale Rodžer Federer (5)


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Živojin

pre 5 godina

Nole & njegov tim znaju bolje od svih nas, pa i od Grega, kako se treba ponašati na tenis turu. Iako bi Nole mogao osvojiti i Majami (isto kao što je mogao i IW), i SVE turnire do kraja godine, pošto raspolaže i znanjem i sposobnostima i snagom i kondicijom, to on neće uraditi. Prvo, ne bi bio red: ni prema kolegama, ni prema ATP, ni prema navijačima, gledaocima, publici, pa ni za razvoj tenisa u svetu. Ne može samo 1 igrač da hara i obara, ne bi bilo OK. Treba i ostali da žive, npr. mlađi igrači za koje se Nole zalaže. Tako da, selektivno i promišljeno, a sve s ciljem da osvoji sve GS u ovoj godini, i da ostane na 1. mestu. Majami... moguće da će pobediti (tu su svi iz tima!), ali potom do RG ništa. RG će samo pod tim uslovom moći da osvoji; takav je surovi zakon teniskog zanata.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17