• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

26.03.2019

12:20

NOVAK BATALIO ALKOHOL JER MU PREVIŠE ŠKODI! Đoković: Od jedne čašice sam umeo da se napijem

Tenis

NOVAK BATALIO ALKOHOL JER MU PREVIŠE ŠKODI! Đoković: Od jedne čašice sam umeo da se napijem

Podeli vest

Umeo sam da popijem i od jedne čaše bih se napio, pa sam zato prestao da konzumiram alkohol, kaže Novak Đoković i otkriva da već nekoliko godina ne pije alkoholna pića

Nole od avgusta 2015. ne jede meso, a jedno vreme je čak iz ishrane izbacio ribu i jeo samo povrće i voće. Otprilike u isto vreme odlučio je da batali i pivo, vino, žestoka pića...

- Godinama već ne pijem alkohol. Ranije jesam povremeno pio. Kao i svakog sportistu koji retko pije alkohol, jedna čaša bilo čega odmah bi me ubacila u mašinu i onda ne bih znao gde sam - kaže Novak Đoković u intervjuu za portal "Vajs".

Došlo do zasićenja

Srpski teniser je govorio o mnogim temama, između ostalog i o povredi, meditaciji, porodici, razbijanju reketa tokom mečeva... Novak ističe da je povreda lakta bila prekretnica u njegovom životu.

ZBOG OVOGA JE BIO NA UDARU! Đoković konačno otkrio zašto je podržao Hrvate!

- Povreda je definitivno bila velika prekretnica u mom životu. Čvrsto verujem da je viša sila meni na taj način rekla: "Okej, sada više ne možeš i moraš da uzmeš pauzu." I ja sam uzeo veću pauzu nego što su mi neki doktori prepisali. Oni su govorili: "Bićeš spreman posle tri-četiri meseca." Ja sam rekao: "Ne, hoću šest meseci, jer meni treba i mentalna pauza da emotivno napunim baterije. "Bio sam prezasićen - poručuje Đoković.

ĐOKOVIĆ U FRCI PRED DUEL SA BAUTISTOM! Novak strepi od Španca: Moraću da zapnem za svaki poen

Nole objašnjava i kako je roditeljstvo uticalo na njegovu karijeru.

- Kada sam postao otac, to mi je dalo još jedan ogroman polet i zalet i tada sam imao najboljih petnaest meseci u svojoj karijeri. Kada sam postao roditelj, shvatio sam da ima mnogo više toga u životu čemu ja nisam posvetio dovoljno pažnje. Delovima sebe koji su možda ostali u nekoj vrsti mraka - kaže Novak.

Iskulirao Džordana

Srpski teniser ističe da ima trojicu sportskih idola: Pita Samprasa, Alberta Tombu i Majkla Džordana. Prvu dvojicu je upoznao, a imao je priliku da upozna i Amerikanca, ali ju je propustio.

- Moja žena je srela Džordana u Monte Karlu i odmah me nazvala i rekla mi da dođem. Ja sam joj rekao da ne mogu jer imam trening po podne i želim da se odmorim. Posle deset minuta sam se predomislio, ali on je već otišao. Nema veze, biće prilike da ga upoznam - kaže Novak.

Osvajač 15 grend slem titula dodaje i da je normalno da ljudi ne mogu svaki put da se iskontrolišu.

- Grešimo, ulazimo u situacije gde nemamo kontrolisanu emociju, reakciju. Pobesnimo, opsujemo, razbijemo nešto... Meni se sve to dešava na terenu, pa razbijem reket. U tom trenutku uopšte nisam ponosan na to jer znam da ne šaljem dobru poruku omladini. Svestan sam toga i trudim se da se u skladu sa time ponašam. Da moje reči i dela budu u harmoniji sa time, ali to nije uvek slučaj i prihvatam to kao neki stepenik u svom razvoju - objašnjava Novak.

Meditira i tihuje

Prvi reket sveta objašnjava i kako pokušava da nađe svoj mir.

- Ne meditiram nego tihujem, kako se već kaže. Ista stvar. U pravoslavlju postoji taj termin, trpljenje i tihovanje. Praktikujem meditaciju već unazad skoro deset godina. Meditacija je i pranje sudova. Meditacija je i gledanje u zvezde. Meditacija je sve ono što čoveka dovede u to stanje uma da je potpuno prisutan. Sada imam mnogo više emotivne stabilnosti i vere u sebe, u svoje mogućnosti i svoje kvalitete - zaključuje Đoković.
 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija