• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

23.04.2019

12:46

LAJOVIĆU U MONTE KARLU DVOGODIŠNJA ZARADA! Srpski teniser profitirao kao nikad pre!

Tenis

LAJOVIĆU U MONTE KARLU DVOGODIŠNJA ZARADA! Srpski teniser profitirao kao nikad pre!

Podeli vest

Plasman u finale mastersa u Monte Karlu doneo je Dušanu Lajoviću (28) više novca nego što je dosad zarađivao tokom cele godine

Srpski teniser dobio je 484.950 evra, a u prethodnih 12 godina, otkako je postao profesionalac, prosečno je po sezoni zarađivao oko 250.000 evra!

Da nije izgubio u finalu od Italijana Fabija Fonjinija (6:3, 6:4), Lajoviću bi na račun leglo skoro milion evra. Ipak, i ovako je odlično prošao. Naš as je zaključno sa učešćem u Monte Karlu ukupno od turnira u karijeri zaradio 3.389.090 evra.

Troškovi

Tenis je nezahvalan sport, pogotovo u odnosu na ekipne sportove, jer su troškovi ogromni
Dušan Lajović

Sve sam plaća

Iako u očima javnosti život tenisera izgleda lagodan, dok ne dođu do nekog značajnijeg novca zapravo je veoma komplikovan. Upravo je jednom prilikom i sam Lajović pričao o tome, što još više govori koliko će mu zarada sa mastersa značiti.

- Tenis je veoma nezahvalan sport u odnosu na druge sportove, pogotovo na ekipne, jer su troškovi ogromni, počevši od letova, hotelskih soba za vas i saradnike... Sve zavisi od veličine tima. Tu su plate trenera, kondicionih i fizioterapeuta... Sve to morate sami da plaćate. Sa druge strane, ATP radi na poboljšanju uslova za tenisere povećanjem turnirskih nagrada, tako da mislim da je mnogo bolje nego što je bilo pre i da ide u dobrom pravcu - objasnio je Lajović.

 

LAJOVIĆU SE POKLONIO NAJBOLJI NA SVETU! Novak veliča Ducija: Ti si jedna od NAJBOLJIH OSOBA među teniserima!

POGLED NA ATP LISTU DUGO NIJE BIO LEPŠI! Srbijo, budi ponosna na svoje tenisere!

Devojka Lidija: Moj ponos i sreća!

Dušan Lajović je više od četiri godine u vezi sa Beograđankom Lidijom Mikić, studentkinjom medicine. Dvadesetdvogodišnja lepotica je sve vreme turnira bodrila svog dragog putem malih ekrana, dok je na dan finala otputovala u Monte Karlo i bodrila ga sa tribina.
- Moj ponos i sreća. Nema reči da opišem ovaj osećaj. Mnogo sam ponosna na tebe, volim te najviše - poručila je Mikićeva posle najvećeg uspeha u karijeri Dušana Lajovića.

Srpskom teniseru sada bi trebalo da bude mnogo lakše jer je od juče 24. na ATP listi i ima prođu u glavni žreb svakog turnira. Plasman karijere mu sada omogućava da ne igra kvalifikacije, a osim toga biće i nosilac na drugom grend slemu sezone Rolan Garosu (26. maj - 9. jun) i imaće lakše protivnike u prva dva kola.

Sledeća je Budimpešta

Ipak, momak iz Stare Pazove se ne opušta i ništa ne prepušta slučaju.

- Grend slem turniri su druga priča, ipak se igra na tri dobijena seta, i to je znatno teže. Drugačiji je i psihički pristup igrača. Nije isto pobediti nekog na dva i na tri dobijena seta - jasan je Lajović.

Pre Rolan Garosa Dušana Lajovića očekuje nekoliko turnira, pre svih ovonodeljni iz kategorije 250 u Budimpešti. Srbin ima odličnu šansu da prođe u drugo kolo jer će mu protivnik danas na startu biti dobitnik specijalne pozivnice Mate Valkus, trenutno 323. igrač sveta.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija