• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2019

18:33

(VIDEO/FOTO) ZVER ĐOKOVIĆ OPET ŠLJAKA! Novak je ponovo mentalna stena, neka se spremi Cicipas!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ZVER ĐOKOVIĆ OPET ŠLJAKA! Novak je ponovo mentalna stena, neka se spremi Cicipas!

Podeli vest

Novak Đoković je u finalu mastersa u Madridu pošto je posle žestoke borbe savladao Dominika Tima rezultatom 7:6, 7:6 posle dva sata i 25 minuta igre


Novak ima 32. masters titule, biće ovo našem asu 48. masters finale, a čeka Stefanosa Cicipasa koji je pobedio Rafaela Nadala 6:4,2:6,6:3 (nedelja, 18.30). Takođe, Srbinu je ovo tek drugo finale ove sezone, nakon Australijan opena, koji je osvojio. 

Nije Nole briljirao, mučio se, morao je žestoko da se izbori za svaki gem, ali je najbolji bio kada je bilo najpotrebnije, pa je zasluženo žestoka borba pripala Srbinu. 

Foto: reuters

Loše je Novak počeo prvi set, sa nekoliko grešaka pogurao je Tima koji je napravio brejk i poveo 3:1. Ali brzo je Novak istom merom uzvratio udarac i izjednačio na 3:3. Opet je prvi teniser sveta bio na testu u devetom gemu. Tim je imao dve brejk lopte, ali se Đoković odbranio, do kraja seta nije bilo brejka, pa je odluka pala u taj-brejku.

Srbin je perfektno odigrao 13. gem koji je prelomio kada je poveo 4:1. Izvukao se sjajno iz teške pozicije i oduševio navijače, potom izboksovao" četiri set lopte. I iskoristio prvu, posle 64 minuta!

U drugom setu Novak je morao u prva tri servis gema žestoko da se bori, jer je u svakom bio nadomak gubitka servis gema. U prva dva je uspeo da se spasi, ali ne i u trećemo. Vodila se žestoka borba ali je Tim uspeo ipak da napravi brejk i povede 4:2. Ipak, Novak je pokazao zašto je mentalna stena. Reagovao je kao da se ništa nije dogodilo i za tri minuta napravio ribrejk, uzvratio udarac i poravnao rezultat na 4:4. 

Potom je Nole napravio brejk za 6:5, ali onda je sve uprskao, odigrao je očajan gem, pa je Tim uzvratio za 6:6 i odluka je pala u taj-brejku. Ponovo je srpski as briljirao kada je bilo najvažnije, dobio set i meč sa 7:6, 7:6.

Foto: reuters

 

TOK MEČA

Drugi set

7:6 (7:4)  - SET I MEČ! Đoković dobija 13. gem sa 7:4, drugi set i meč sa 7:6, 7:6. Nole je u finalu!

6:6 - BREJK TIMA! Umesto da potvrdi brejk Nole je odigrao očajan gem, što je Tim iskoristio oduzeo mu servis gem i izborio taj-brejk.

6:5 - BREJK! Novak je dobio jednu priliku u 11. gemu i odmah je koristi. Pravi brejk i sada servira za pobedu i finale.

5:5 - Novi rutinski servis gem prvog tenisera sveta, sada je na servisu Tim.

4:5 - Sada Austrijanac lako dobrim servisima osvaja servis gem i opet je u prednosti.

4:4 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja gem i poravnava rezultat.

3:4 - BREJK NOVAKA! Kao da se ništa nije desilo, kao da nije u prethodnom setu ostao bez gema, Novak je za tri minuta uspeo da napravi ribrejk i time se vrati u meč.

 

 

2:4 - BREJK! Nole je u prva dva servis gema uspeo da spasi brejk šansu, ali ne i u trećem. Austrijanac prvi dolazi do brejka pošto je realizovao petu priliku u ovom setu.

2:3 - Tim ekspresno dolazi do servis gema, nije Novak uspeo da osvoji nijedan poen. 

2:2 - Novo izjednačenje u meču nakon što je Đoković morao još jednom da spasi brejk loptu. Ali, prošao je test i opet je egal u setu. 

 

 

1:2 - Austrijanac i ovog puta siguran na svoj servis gem, opet vodi, ali i dalje čekamo brejk u drugom setu.

1:1 - Opet je Tim mogao da profitira na servis Đokovića, ali je Nole spasao brejk loptu, servis je dobro funkcionisao u važnim trenucima i izjednačio je rezultat.

0:1 - Dug prvi gem drugog seta. Tek nakon 12 minuta borbe Tim je uspeo da osvoji gem i povede u ovom delu igre.

 

Prvi set

7:6 (7:2) - SET! Nije Nole briljirao u prvom setu, ali je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. Srpski as pregazio je Tima u taj-brejku koji je dobio sa 7:2 a set sa 7:6.

6:6 - Tim je uspeo da izjednači i trinaesti gem odlučiće pobednikaseta!

6:5 - Još jedan skoro perfektan gem prvog tenisera sveta. Nole je opet u prednosti, Tim servira. 

5:5 - Tim je servirao za opstanak u setu i odlično je to uradio. Ponovo je izjednačeno.

5:4 - Poveo je Tim 40:15 na servis prvog tenisera sveta koji ima dosta problema na svom servisu. Sudija mu je potom dao drugu opomenu zbog odlaganja servisa.  Ali, nije se Nole iznervirao, sevnula su dva sjajna servisa pa je spasio dve brejk lopte. Potom je usledio očajan forhend Tima, propustio je Đoković ovu šansu da stavi tačku na gem, ali ne i sledeću. Opet vodi.

Foto: reuters

 

4:4 - Opet je izjednačeno u setu. Tim bez drame osvaja svoj servis gem. 

4:3 - Odlično! Bez problema je Nole potvrdio brejk i vodi u setu!  Izgubio je samo jedan poen i sjajno servirao do kraja gema.

3:3 - BREJK! Kaznio je Novak loš drop šot rivala na početku gema, međutim, Tim nastavlja odlično da servira pa je preokrenuo na 40:30. Ali, igra sjajno i srpski as koji je sa dva strašna poena došao do brejk lopte. Odmah je koristi nakon greške Tima.

2:3 - Sjajan poen srpskog asa. Odigrao je bez greške i sa nulom osvojio drugi gem u prvom setu. Tačku ne gem stavio je odličnim volej udarcem.

 

 

1:3 - Potvrdio je brejk Tim. Imao je šansu Novak da pripreti rivalu, poveo 30:15, ali su usledila dva dobra servisa Dominka u važnim trenucima. 

1:2 -  BREJK! Ne služi Đokovića bekhend, pa poklanja Timu 0:30 , koji je potom nadmudrio našeg asa na mreži i dolazi do dve brejk lopte. Koristi prvu pošto je Novak poslao lopticu u mrežu.

1:1 - Dobija i Tim bez problema prvi servis gem u meču. Novak je Austrijancu uzeo samo jedan poen na uvodni servis gem.

1:0 - Poveo je Novak 30:0 na svoj seris,ali su usledile dve greške iz forhenda, pa je Tim poravnao na 30:30. Ali, nije dozvolio iznenađenje na startu. Dobija početni gem bez mnogo problema.

 

 

 

 

 

15:47 - Ako preskoči ovu prepreku Nole će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča Rafael Nadal - Stefanos Cicipas.

15.30 - Dobar dan i dobro došli na naš lajv blog posvećen meču između Đokovića i Tima. ovo je njihov sedmi meč, Novak trenutno vodi sa 5-2 u međusobnom skoru, a na šljaci je 2-2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KOLE

pre 4 godine

Da jeNole igrao sa Čilićem pobenik bi bio TIM. Nole , pravi si umetnik da od gotovog napraviš veresiju. Videlo se to u meču. Jesi prvi ali je sve to po meni sticajem okolnosti. Svetlosnim godinama si daleko od onog starog Noleta. U svakom slučaju želim ti sve nabolje u teniskoj karijeri.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija