• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

21.05.2019

09:52

SRBIN ZABORAVIO DA POMENE FEDERERA! Novak: Nadal je favorit u Parizu!

Tenis

SRBIN ZABORAVIO DA POMENE FEDERERA! Novak: Nadal je favorit u Parizu!

Podeli vest

Rafael Nadal glavni je favorit na Rolan Garosu, kaže prvi teniser sveta Novak Đoković! "Kralj šljake" je u nedelju pobedio Novaka u tri seta u finalu mastersa u Rimu (6:0, 4:6, 6:1), a srpski teniser nije krio oduševljenje nastupom španskog predstavnika

- Nadal je definitivno prvi favorit da osvoji Rolan Garosa, tu nema sumnje. Rafa, pa svi ostali - kratko i jasno poručuje Novak!

Kladionice uz Rafu

I poznate svetske kladionice poput "Vilijam Hila" saglasne su sa Novakom, pa je tako kvota da će srpski teniser osvojiti Rolan Garos 2,87, dok je na Rafaela Nadala 2,10.

Ipak, prema Đokovićevom mišljenju, opasnost mu ne preti samo od Nadala.

- Austrijanac Dominik Tim igra odličan tenis. On može da pobedi bilo koga, pogotovo na šljaci. I Fabio Fonjini je pokazao da može da igra protiv najboljih. Biće to dobar turnir - predoseća Đoković.

TONI NADAL OTVORENO! Novak je veliki borac, ali Rafi zbog OVOGA ne može ništa na Rolan Garosu!

Nadal je uspeo da odbrani titulu u Rimu, a isti zadatak predstoji mu i u Parizu, gde je prošle godine osvojio 11. trofej. U prestonici Italije Novak je imao šanse za pobedu, ali je drugi reket sveta ipak sve vreme bio bar za nijansu bolji, čega je i sam Novak svestan.

- Zaista sam zadovoljan što sam uspeo da izborim treći svet, ako uzmemo u obzir da sam u prvom setu bio oduvan sa terena. Očigledno, ni treći set nije bio mnogo drugačiji od prvog, ali je prvih nekoliko gemova bilo neizvesno i tu sam propustio svoju šansu. Nadal je zaista odigrao sjajno ceo turnir i jednostavno je bio prejak za mene. Svakako je ovo i za mene bila izvrsna nedelja, pogotovo kad se zna da sam bio na poen od toga da ispadnem u četvrtfinalu - osvrnuo se Novak i na finale.

Neće da kuka

Ono što je bilo vidljivo jeste da je Novak bio vidno umoran jer je i polufinalni i četvrtfinalni meč igrao kasno uveče u tri seta. Ipak, iz poštovanja prema velikom rivalu Nadalu, nije hteo da se žali ni na umor ni na organizaciju.

- Ne želim da umanjujem ničiju pobedu. Uvek poštujem protivnike. Ne volim da pričam o tome i kukam, ali raspored može da se poboljša - jasan je Novak.

Uvećao prednost uprkos porazu

Novak Đoković poražen je u finalu od Rafaela Nadala, ali je na najnovijoj ATP listi uvećao prednost. Srpski teniser sada ima 4.410 bodova više od Španca. Razlog tome je što je Nadal branio svih 1.000 bodova u Rimu, dok je Novak prošle sezone ispao u polufinalu, pa je sada na ATP listi pridodao još 240 poena. Od ostalih srpskih tenisera Dušan Lajović i Laslo Đere zabeležili su pad za po jednu poziciju i sada su na 33. i 34 mestu, dok je Filip Krajinović napredovao za devet mesta zahvaljujući osvajanju čelindžera u Hajlbronu i sada je 60.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija