• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2019

21:10 >> 18:54

POLOVIČAN UČINAK SRBA U PARIZU! Đere slavio, Janko eliminisan posle drame sa Dimitrovim, mrak omeo Jorovićku u naletu

Tenis

POLOVIČAN UČINAK SRBA U PARIZU! Đere slavio, Janko eliminisan posle drame sa Dimitrovim, mrak omeo Jorovićku u naletu

Podeli vest

Završen je prvi dan na Rolan Garosu, a najuspešniji od srpskih predstavnika bio je Laslo Đere koji je u tri seta slavio protiv Španca Alberta Ramosa Vinjolasa 6:3, 6:2, 7:6 (7:2)

Muški predstavnici mogli su da imaju maksimalan učinak da je trijumf zabležio i Janko Tipsarević, koji je uprkos gubitku od Grigora Dimitrova od 2:0 u setovima uspeo da meč uvede u peti set, ali mu je ponesetalo snage i koncentracije u samom finišu, pa je Bugarin slavio rezultatom 6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4.

U ženskoj konkurenciji jedina srpska predstavnica bila je Ivana Jorović, čiji meč je protiv Amerikanke Dženifer Brejdi prekinut pri rezultatu 1:1 zbog kiše. 

Amerikanka je povela posle taj-brejka sa 7:6, ali je Srpkinja uspela da uzvrati pobedivši u drugom setu sa 6:4, međutim mrek je nastavak meča odložio za ponedeljak.

Kraj!

21.00 - Nažalost, meč između Ivane Jorović i Dženifer Brejdi prekinut je zbog kiše, pa će u ponedeljak biti nastavljan. Ovim se i završava današnji program na Otvorenom prvenstvu Francuske.

20.54 - Bravo! Jorovićeva dobija drugi set rezultatom 6:4 i sada je 1:1. Očekuje se u narednom odlučujuća borba za pobedu.

20.03 - Šteta. Ivana Jorović se dobro borila protiv Brejdijeve, ali nije uspela da bude dovoljno skoncentrisana u taj-brejku pa će u nastavak meča ući sa zaostatkom u setovima. Amerikanka vodi sa 1:0.

19.05 - Poslednji duel prvog dana Rolan Garosa od srpskih predstavnika odigraće Ivana Jorović, koja se sastaje sa Amerikankom Dženifer Brejdi.

18.50 - Naš teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa nakon sjajne igre i pobede nad Albertom Ramosem Vinjolas sa 6:3, 6:2, 7:6. Naredni protivnik biće mu Aleksej Popirin u borbi za treću rundu grend slema u Parizu.

17.52 - Tako, je Laslo! Srpski teniser ekspresno stiže do vođstva od 2:0 u setovima. Ovaj deo igre Đere je rešio u svoji korist dozvolivši protivniku samo dva gema - 6:2.

17.05 - Bravo, Laslo! Naš teniser Laslo Đere poveo je protiv Aleberta Ramosa Vinjolasa sa 1:0 u setovima osvojivši prvi set rezultatom 6:3.

16.36 - Naš teniser Laslo Đere upravo je počeo okršaj sa Špancem Albertom Ramosem Vinjolasom.

16.30 - Rodžer Federer lako je pobedio Italijana Lorenca Soneđa i plasirao se u narednu rundu grend slema u Parizu. Švajcarac je slavio sa 6:2, 6:4, 6:4.

15.40 - Japanac Kei Nišikori opravdao je ulogu favorita u prvom kolu protiv Kventina Helisa koga je pobedio u tri seta sa 6:2, 6:3, 6:4. Naredni protivnik biće mu bolji iz duela Conge i Gojovčika.

15.30. Janko Tisparević takmčenje na Rolan Garosu završio je u prvom kolu. Izgubio je Srbin prva dva seta, ali se vratio, izjednačio na 2:2, međutim Dimitrov je na kraju slavio rezultatom 6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4 posle tri sata i 7 minuta igre.

Bio je Janko u minusu dva seta posle 55 minuta igre, u drugom čak nije uspeo da osvoji ni gem. Ali, uspeo je da se vrati u meč, dobio je treći set i smanji rezultat na 2:1, a potom meč uveo u peti set nalon što je četvrti rešio u svoju korist u taj-brejku. Ipak, u odlučujućem delu igre Dimitrov je bio bolji kada je bilo najpotrebnije i na kraju upisao pobedu.    

 

 

15.12 - Rodžer Federer dobio je ovacije publike pošto se nakon četiri godine pauze vratio na Rolan Garos. U prvom kolu igra sa Sonegom.

15.11 - Grk Cicipas je u tri seta pobedio Marterera. Na terenu je proveo sat i 55 minuta a slavio je rezultatom 6:2, 6:2, 7:6.

14.45 - Svaka čast Janko! Srpski as je od 0:2 došao do 2:2, izborio je peti set nakon taj brejka. Vodio je Janko 3:2 u četvrtom setu, potom prokockao brejk i set šansu, Dimitrov je uveo set u taj-brejk, koji je Srbin dobio sa 7:4.

14.10 - Amerikanac Sem Kveri povukao se Rolan Garosa zbog povrede stomačnih mišića, saopštili su organizatori.U prvom kolu trebalo da se sastane sa Špancem Pedrom Martinezom, koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije. Umesto njega, na teren će 'laki luzer' Švajcarac Henri Laksonen.

14.02 - Ovi navijači baš uživaju, dok Nadal i Federer treniraju.

 

 

14.00 - Gužva na Rolan Garosu!

 

 

13.50 - Bravo Janko! Osvojio je srpski teniser treći set sa 6:3 i smanjio rezultat u meču na 2:1.

13.35 - Hrvatski teniser Marin Čilić bez problema se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, savladao je Italijana Tomasa Fabijana u tri seta, sa 6:3, 7:5, 6:1. Hrvat u drugom kolu čeka boljeg iz duela između Janka Tipsarevića i Grigora Dimitrova.

13.20 - Očajan je Janko, stao je posle gubitka prvog seta. Bugarin je drugi deo igre dobio sa 6:0. Srbin gubi u meču 6:3, 6:0.

13.01 - Loše je započeo Janko Tipsarević meč protiv Grigora Dimitrova. Izgubio je Srbin prvi set posle čak pet brejkova. Jedan više bio je dovoljan Bugarinu za vođstvo.

Prvo iznenađenje, peta teniserka sveta Anđelika Kerber je eliminisana. Poražena je od 81. na svetu Anastasije Potapove sa 6:4, 6:2.

 

 

Evo ko igra na "Filip Šatrijeu".

 

 

 

 

11.00 - Rodžer Federer na startu igra protiv Italijana Lorenca Sonega.

 

 

 

 

 

 

10.47 - Prvog dana turnira, Srbiju će predstavljati Janko Tipsarević, Laslo Đere i Ivana Jorović.

10.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen drugom grend slemu u sezoni - Rolan Garosu. Rafael Nadal juri svoj 12. trijumf na pariskoj šljaci, a Novak Đoković će pokušati da ga zaustavi, dođe do drugog trofeja Kupa musketara i drugi put u karijeri postane vlasnik sva četiri grend slema u isto vreme.

Rodžer Federer se vratio u Pariz posle četiti godina, a što se ostalih favorita tiče, Dominik Tim je u dobroj formi, kao i Stefanos Cicipas, fenomenalni  20-godišnji Grk.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija