• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2019

15:26

(VIDEO) ŠTETA! JANKO PAO POSLE MARATONA! Tipsa se borio, od 0:2 došao do 2:2, ali peti set je pripao Dimitrovu!

Tenis

(VIDEO) ŠTETA! JANKO PAO POSLE MARATONA! Tipsa se borio, od 0:2 došao do 2:2, ali peti set je pripao Dimitrovu!

Podeli vest

Janko Tisparević takmčenje na Rolan Garosu završio je u prvom kolu. Izgubio je Srbin prva dva seta, ali se vratio, izjednačio na 2:2, međutim Dimitrov je na kraju slavio rezultatom 6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4 posle tri sata i 7 minuta igre

Borio se Janko kao lav, zaslužio apluz navijača, šteta smao što s ena kraju nije radovao pobedi!

Bio je Janko u minusu dva seta posle 55 minuta igre, u drugom čak nije uspeo da osvoji ni gem. Ali, uspeo je da se vrati u meč, dobio je treći set i smanji rezultat na 2:1, a potom meč uveo u peti set nalon što je četvrti rešio u svoju korist u taj-brejku. Ipak, u odlučujućem delu igre Dimitrov je bio bolji kada je bilo najpotrebnije i na kraju upisao pobedu. U naredom kolu Bugarina čeka Marin Čilić.

U prvom setu videli smo čak pet brejkova. Vodio je Tipsa, ali nije Bugarin posustajao, stizao je prednost, posle dva poravnanja, poveo je 5:3, a onda iskoristio set loptu, nakon što je naš teniser propustio dve brejk šanse.  

(FOTO) TRAŽI SE RAZBOJNIK NOVAK! Raspisana poternica za prvim teniserom sveta!

Gubitak seta potpuno je demoralisao Tipsarevića, koji u drugom setu nije osvojio ni gem. U trećem je odmah pretrpeo brejk, ali je ekspresno uzvratio istom merom.

Potom je u osmom gemu iskoristio brejk loptu, poveo 5:3, a potom osvojio set sa 6:3 i smanjio rezultat u meču na 2:1.

Foto: Reuters

Grigor Dimitrov

Dimitrov nije ličio na tenisera koji je drugi set dobio bez izgubljenog gema. Janko je konstrolisao dešavanja na terenu, ponovo prvi napravio brejk za 3:2. U osmom gemu bio je na velikim mukama srpski teniser. Gubio je 40:0 na svoj servis gem, ali je odigrao sjajno ovaj gem, spasao pet brejk lopti. Tačku na set mogao je da stavi u narednom gemu, međutim, prokockao je brejk i set loptu.

Dimitrov je to odmah kaznio, napravio brejk i vratio se u set, pošto je izjednačio na 5:5. Odluka je pala u taj-brejku, koji je Srbin sjajno odigrao, dobio set 7:6 i izjednačio na 2:2. 

U odlučujućem setu, Janko se spasao u trećem gemu, ali isto nije uspeo da ponovi u devetom. Bugarski teniser napravio je brejk, poveo 5:4, a onda posle tri sata i sedam minuta igre realizovao meč loptu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija