• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2019

09:58

NOVAK OD KLINCA KOJI NE POŠTUJE RODŽERA DO NAJBOLJEG IKADA! Kada Federer, Nadal i Đoković igraju na vrhuncu - Srbin pobeđuje!

Tenis

NOVAK OD KLINCA KOJI NE POŠTUJE RODŽERA DO NAJBOLJEG IKADA! Kada Federer, Nadal i Đoković igraju na vrhuncu - Srbin pobeđuje!

Podeli vest

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu, dok svi smatraju da je najbolji svih vremena Rodžer Federer, uveren je da Novak Đoković može da obori njegove rekorde, oni koji su ostali, a nema ih mnogo, ako i da može da pobedi "kralja šljake" Rafaela Nadala na Rolan Garosu

- Sećam se 19-godišnjeg klinca sa Australijan opena 2007. godine punog samopouzdanja u četvrtoj rundi protiv Rodžera. To je bilo vreme kada su Federer i Nadal apsolutno dominirali, niko nije mislio da će neko osim njih osvajati grend slemove. Ljudi su govorili: "Ko je ovaj klinac"? Kako ima tako malo poštovanja prema Federeru"? Izgubio je taj meč, ali je do kraja te godine pobedio i Nadala i Federera. Bilo je neverotavno imati dva igrača u isto vreme koje smatraju najvećima, a još zapanjujuće kada smo shvatili da ustvari gledamo trojicu - prisetio se Muratoglu za "Tennishead" kada je Đoković počeo da piše istriju belog sporta.

Novak je najveći

Ko je najbolji od tri najveća igrača u istoriji? Uvek sam govorio da je Rodžer najbolji svih vremena, Nadal je najbolji na šljaci. Ali, verujem da je Đoković najbolji od njih trojice.  Kada su svi na svom vrhuncu uglavnom je Đoković taj kod pobeđuje
Patrik Muratoglu

Nakon što je Pit Sampras postavio rekord sa 14 grend slem trofej svi su mislili da niko ne može bolje. 

- Ali, danas imamo Rodžera Federera sa 20, Rafaela Nadala sa 17 i Novaka Đokovića sa 15 trofeja. Zamislite koliko trofeja bi imao svaki od njih da nije bilo druge dvojice? Ko je najbolji od tri najveća igrača u istoriji? Uvek sam govorio da je Rodžer najbolji svih vremena, Nadal je najbolji na šljaci. Ali, verujem da je Đoković najbolji od njih trojice.  Kada su svi na svom vrhuncu uglavnom je Đoković taj kod pobeđuje- kazao je Muratoglu.

Većina veruje da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena.

- Trenutno je većina saglasna da je Federer najbolji. Ima trofeje koji to potvrđuju. Niko ne igra tenis kako on, i niko skoro neće. To je savršenstvo. Ali, verujem da Novak može da obori njegove rekorde. 

Muratoglu kaže da su trojica najboljih posebni, svaki na svoj način.

- Sva trojica imaju jedistvenu viziju igre. Rodžer je ofanzivni igrač, Rafa je borben, a Novak dominira želi da bude na vrhu sveta. Ne mislim da Federer i Nadal nisu mentalno snažni, ali Đoković ima tu dodatnu dimenziju koja ga može odvesti do najvišeg vrha. 

Objasnio je teniski stručnjak magiju koju poseduje srpski as.

- On pronalazi rešenja. Kada je bilo skoro nemoguće pobediti Nadala na šljaci, Novak je pokazao da se sjajno kreće unutar terena, hvatao je lopticu rano,  pre nego što mi skočila preko ramena, igrao je brzo i duboko i terao svog protivnika da se većinu meča brani. Kada je Federer bio dominantan na travi i betonu , Novak je vraćao servise kao niko ranije, kretao se tako brzo ...

Foto: AP/Photo

 

Jedno je sigurno, ne veruje da Federera može da nadmaši Nadal, iako je po broju grend slemova bliži od Đokovića.

- Nadalu će biti teško da obori Federerove rekorde, a zavisi i od Đokovića. Jer kada igra sjajan tenis sprečiće Nadala na mnogim turnirima da dođe do trofeja računajući i grend slemove.

Rafa je kralj šljake, ali Muratoglu ne misli baš uvek tako. 

- Verujem da je Nadal najbolji teniser na šljaci, ali u mnogo prilika sam video kada Novak preuzima kontroli nad njim. Pobedio je Rafu u Monte Karlu, Madridu, Rimu, jedino je na Rolan Garoisu Nadal bio bolji. Pobedio je na šest od sedam mečeva. Novak se ponekad u Parizu borio mentalno i na većini mečeva na Rolan Garosu nije igrao protiv Španca sa istim  načinom razmišljanja kao kada bi se sreli na šljaci na nekom drugom turniru. 

Foto: ap photo

 



Međutim, mogao bi Nole ove sezone da svrgne Rafu sa trona u Parizu.

- Pobedio je Đoković na poslednjem meču na Garosu 20015, takođe pobedio je na 13  u 16 njihovim poslednjih mečeva. Sećam se kada je Novak dobio svih šest finala 2011. a dva su bila na šljaci. Tada ste videli da je Rafa svaki put bio pod pritiskom kada bi se sreli. Pred finale Australijan opena rekao sam da očekujem pobedu Novaka, ali sam mislio da će to biti dug i težak meč. Ne veruje da je iko očekivao da će pobedio na onakav način. Dok je Novak igrao savršen meč nisam razumeo Nadalovu taktiku. Igrao je brzo, blizu linije, pokušavao da bude brži od Novaka, a to nije Rafa. Niko ne igra protiv Novaka ovako, on to i voli. Ako pokušavate da igrate tako brzo on će vas pobediti. Nadal je kasnije objasnio da zbog povrede nije mogao da radi na svojoj defanzivnoj taktici.On je tokom celog turnira bio agresivan, to je bilo dovoljno da pobedi druge tenisere, ali ne i Đokovića - jasan je Muratoglu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija