• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

08.06.2019

07:15

MLAĐI ĆE OSVAJATI TROFEJE, ALI KAD JA ODEM U PENZIJU! Đoković iskreno o teniskim talentima!

Tenis

MLAĐI ĆE OSVAJATI TROFEJE, ALI KAD JA ODEM U PENZIJU! Đoković iskreno o teniskim talentima!

Podeli vest

Novak Đoković kaže da je lepo videti nova lica na najvećim turnirima, ali dodaje da će se novajlije načekati da bi osvajale turnire

Uprkos tome što je na turnirima sve više talentovanih tenisera, do trofeja i dalje uglavnom stižu igrači koji su uveliko prešli tridesetu godinu. Tako je Novak juče započeo meč protiv Dominika Tima za finale Rolan Garosa, a protivnika u finalu (nedelja, 15.00) čeka je Rafael Nadal.

"BEŽI KIŠO S PROZORA"! Poznat novi termin polufinala između Đokovića i Tima!

Gladan titula

Što duže igram, što dalje idem, sve više želim da ispisujem istoriju
Novak Đoković


BROJKA - 20 godina imao je Novak kada je osvojio prvu grend slem titulu, Australijan open

Hvali konkurente

Ipak, Đoković smatra da je dobro za tenis što se pojavljuju novajlije, ali kaže da im neće prepustiti nijedan trofej.

- Da budem iskren, voleo bih da vidim velika iznenađenja na turnirima, ali da to ne uključuje mene. Lepo je da sport ima nova lica, siguran sam da ljude to uzbuđuje, kao i sjajan muški turnir. Nadam se, ipak, da će mladi osvajati trofeje kada ja završim karijeru - uz osmeh je rekao prvi igrač sveta.

Ono sa čim se Novak ne šali jeste da želi da obori sve rekorde i da po broju grend slemova nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji trenutno imaju 17, odnosno 20 titula.

- Želja za ispisivanjem novih stranica istorije prisutna je kod mene sad više nego ikada ranije. Što duže igram, što dalje idem, taj osećaj je sve jači i to je jedna od najvećih motivacija. Ne postoji bolji način za stvaranje istorije od osvajanja grend slemova i igranja najboljeg tenisa na najvećim turnirima, ali i pokušaja da ostanem broj jedan što duže. To su najveća ostvarenja u našem sportu kada su rezultati u pitanju - iskren je Novak.

Prvi teniser sveta ima samo reči hvale i za svoje najveće konkurente, takođe veterane Federera i Nadala.

- Iako smo malo stariji uživamo u svojim najboljim igrama na najvećim turnirima. Pre svega, tu mislim na Federera, Nadala i sebe. Nadal i Federer su najveće legende ovog sporta i najbolji i najuspešniji igrači, a to što sam u grupi sa njima i što imam uspešnu karijeru mi daje sjajan osećaj - kaže Novak.

(FOTO) KIŠA I JAK VETAR! Kakvi su uslovi za igru u Parizu? Noletov izraz lica sve govori!

Oduševljen damama

Đoković se osvrnuo i na ženski tenis i apostrofirao da je oduševljen teniserkama koje su se ove sezone pojavile na velikoj sceni.

- Teško mi je da poredim ženski i muški turnir. Serena Vilijams je godinama bila dominantna, sada ne igra toliko, nije konstantna, što je normalno posle toliko uspešnih godina. Tu su teniserke kao što su Simona Halep, Sloun Stivens, Garbinje Mugurusa, koje su osvajale grend slem titule. Ali postoji još igračica u konkurenciji, na primer, polufinalistkinja Amanda Anisimova i Marketa Vondrušova, koje će se boriti za finale na Rolan Garosu. Prvi put ih vidim na najvišem nivou i to je sjajno - zaključio je Novak.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija