• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2019

11:52

LJUDI, FEDERER KONAČNO OTKRIO TAJNU! Evo kako sa 38 godina igra finale 5 SATI i nema nameru da stane!

Tenis

LJUDI, FEDERER KONAČNO OTKRIO TAJNU! Evo kako sa 38 godina igra finale 5 SATI i nema nameru da stane!

Podeli vest

Švajcarac Rodžer Federer ovog četvrtka slavi 38. rođendan i kaže da je i dalje motivisan da pobeđuje

Posle Ive Karlovića, koji ima 40 godina, Rodžer Rodžer je drugi nastariji igrač u top 100 na ATP listi. Federer otkriva šta je eliksir za tenisku dugovečnost.

- Morate da budete srećni dok igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre. Otuda, morate da pronađete nešto u čemu ćete uživati, putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna vam je strast u svemu što radite - kazao je za švajcarski Blik Federer.

Dijeta, spavanje, masaža...

Posle svega, tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, počiva na dijeti i spavanju, istezanju i masaži. To mnogo danas govori o profesionalizaciji sporta
Rodžer Federer

Osmostruki šampion Vimbldona pre samo nekoliko nedelja odigrao je pet sati tenisa u finalu Vimbldona sa Novakom Đokovićem.

- Posle svega, tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, počiva na dijeti i spavanju, istezanju i masaži. To mnogo danas govori o profesionalizaciji sporta - dodao je Rodžer.

Kaže da se seća početaka.

- Bilo je sve u stilu topla kupka i banana. Ljudi koji su se zagrevali uz pomoć elastične trake su ismejavani. Danas svi koriste nešto, čak i mnogo luđe stvari. Lično, volim više taj amaterski pristup, banana, trčanje, kao nekad. Iskreno, za mene je sve to nekako previše na naučnoj bazi.

Iako ima 38 godina, Rodžer kaže da ne prestaje da uči.

- U tenisu svakodnevno upoznajete interesantne ljude. Tenis je životna škola.

DŽAK PARA ZA NOVAKA I RAFU! Srbin i Španac igraju egzibicioni meč u Katahstanu!

GLUPOST GODINE! Ona tvrdi da Kirjos može da oduva Novaka, Rafu i Rodžera sa terena!

Kad dođe momenat za odlazak u penziju, pitanje je koliko će ostati vezan za sport. 

- Sumnjam da ću biti TV komentator ili teniski trener. Posebno ne posle povlačenja. Biću da decom jer volim da budem u Švajcarskoj. Dvadeset i više nedelja godišnje sam udaljen od kuće, bilo je previše toga u poslednjih 20 godina - zaključio je Federer.

Posle spektakularnog finala Vimbldona, u kojem je Novak Đoković u epskom meču pobedio Rodžera Federera, srpski as vratiće se turnirima. Baš kao i Švajcarac zaigraće na mastersu u Sinsinatiju, koji startuje 11. avgusta, a pridružiće im se i Rafael Nadal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija