• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

20.08.2019

15:10

NOLE NIKADA NIJE BEŽAO OD ULOGE FAVORITA! Đoković najavio juriš na US open!

Tenis

NOLE NIKADA NIJE BEŽAO OD ULOGE FAVORITA! Đoković najavio juriš na US open!

Podeli vest

Imam odličan osećaj pred US open, verujem da imam dobre šanse da osvojim trofej, poručuje Novak Đoković pred poslednji grend slem u godini

Turnir u Njujorku počinje u ponedeljak 26. avgusta, a svetski bukmejkeri Srbina vide kao izrazitog favorita da odbrani titulu.

Već u Njujorku

Novakove navijače zabrinuo je poraz od Danila Medvedeva u polufinalu mastersa u Sinsinatiju, ali srpski as kaže da uprkos tome sebe vidi kao osvajača najvećeg turnira na tlu SAD.

- Bio je to poraz od momka koji je igrao izvanredan meč. Prihvatio sam da je bio bolji od mene, iako sam zadovoljan svojom igrom. Pozitivno gledam na čitav taj turnir i s mnogo samopouzdanja idem u Njujork. Ove nedelje ću se tamo spremati za turnir i očekujem da budem u top-formi za grend slem. Volim da igram na Flešing medouzu, smatram da imam odlične šanse da osvojim trofej i zato jedva čekam da turnir počne - poručio je Đoković.

Kladioničarski sajtovi koji su specijalizovani da prate kretanje uplata i igara širom sveta objavili su da je do juče najviše novca u vezi s tenisom uloženo na tip da Đoković osvaja US open. Međutim, od trenutka kad je Medvedev osvojio Sinsinati, zabeleženo je i mnogo uplata da će Rus trijumfovati u Njujorku. Kvota na trijumf Medvedeva do juče je bila 19, a onda je pala na 15.

 

 

- Medvedev bi mogao da napravi veliki rezultat u Njujorku. Međutim, grend slem je sasvim drugačija priča od ostalih turnira. Igra se na tri dobijena seta, drugačija je atmosfera... U takvim uslovima potrebna je ogromna mentalna snaga i iskustvo. Postoji mnogo talentovanih igrača koji mnogo toga pokazuju u poslednje vreme, ali moramo da budemo strpljivi i da ih sačekamo da stasaju. Trebalo bi da imamo strpljenja za njih dok ne budu mogli da se nose s pritiskom, koji je neminovan na grend slemu - objasnio je Đoković.

Foto: reuters

Nadal prvi izazivač

 

Bivši teniser Greg Rusedski ocenio je, ipak, da će Novak biti prvi favorit turnira, ali da će mu najvećeg rivala predstavljati Rafael Nadal.

- Očigledno je da će Novak Đoković biti izraziti favorit. Međutim, ako Nadala posluži zdravlje, ako njegovo koleno izdrži ritam, onda i Rafa može do titule. Igrao je odlično na Rodžers kupu u Montrealu, kao i prošle godine u Torontu. Federera ne mogu da zamislim da se bori za trofej. Mogao bi do četvrtfinala, možda do polufinala, ali za titulu će se boriti Đoković i Nadal - istakao je Rusedski.
Nadal je 2017. osvojio US open, a prošle godine je u polufinalu predao Huanu Martinu del Potru zbog povrede kolena.

Uskoro ruši Lendla

Novak Đoković juče je počeo 265. nedelju kao svetski broj jedan. Sad zaostaje samo pet sedmica za Ivanom Lendlom, koji je 270 nedelja proveo na vrhu ATP liste i u tom segmentu je među top tri igrača svih vremena. Izvesno je da će Novak, koji trenutno ima 3.740 bodova više od Rafaela Nadala, ostati prvi i po završetku Ju-Es opena. To znači i da će za nešto više od mesec dana nadmašiti Lendlovo dostignuće. Potom će Đoković pokušati da nadmaši Pita Samprasa (286 nedelja) i Rodžera Federera (310 nedelja).

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija