• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2019

07:15

SLEDEĆI ĐOKOVIĆEV PROTIVNIK JE NJEGOV STARI ZNANAC- VAVRINKA! Dva puta je bio bolji od Noleta u grend slem finalima,  a vezuje ih i "rivalstvo" sa Kirijosom

Tenis

SLEDEĆI ĐOKOVIĆEV PROTIVNIK JE NJEGOV STARI ZNANAC- VAVRINKA! Dva puta je bio bolji od Noleta u grend slem finalima, a vezuje ih i "rivalstvo" sa Kirijosom

Podeli vest

Svetski broj jedan Novak Đoković igra sledeći meč na US openu u noći između nedelje i ponedeljka u 2.30. Protivnik mu je stari znanac Sten Vavrinka (34), čovek koji ga je pobedio u finalu ovog turnira pre tri godine

Švajcarac je trenutno 24. igrač na ATP listi a svojevremeno je bio na trećoj poziciji. Ovo će biti njegov 25 susret sa Noletom, do sada ga je uspeo pobediti samo pet puta, ali dva puta je protiv Đokovića slavio u finalu grend slem turnira, što ga ističe kao ozbiljnu pretnju.

Upravo u Njujorku 2016. godine, Sten je nadigrao srpskog tenisera (6:7, 6:4 7:5 6:3) i dodao treći pehar iz velike četvorke u svoju trofejnu kolekciju. 

Foto: USA Today/Susan Mullane

Godinu dana ranije na Rolan Garosu desio se sličan scenario, ponovo je Đoković bolje ušao u meč osvojio prvi set, a zatim je švajcarski teniser ušao u ritam i nadigrao rivala, što ga je dovelo do pobedničkog postolja. Sten je osvojio i Australijan open 2014. godine, pobedom nad Rafaelom Nadalom ( 6:3 6:2 3:6 6:3).

Foto: AP Photo/David Vincent

Vavrinka je uvek važio za "opasnost" na terenu, odlikuju ga snažni udarci i precizan jednoručni bekend. U karijeri je osvojio 16 titula, ali već dve godine je bez trofeja. 

SAMO ZA ONE NAJUPORNIJE! Đoković izlazi protiv Vavrinke duboko iza ponoći

Proteklih godina dosta su ga mučile povrede, morao je da pravi pauze, ali ipak je uvek uspevao da se vrati na teren, i da zadaje muke mnogim teniserima. Sada ga čeka duel sa najboljim na ATP listi, sa kojim se nije susreo od 2016. godine, upravo na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari

Osim uvek dobrih zajedničkih mečeva ova dva čoveka povezuje i da najkontroverzniji teniser Nik Kirijos gaji netrpeljivost, prema obojici. Problematični Nik već mesecima provocira Novaka preko društvenih mreža, dok je Vavrinka imao veoma neprijatan susret "licem u lice".

- Kokinakis ti je spavao sa devojkom, izvini što moram to da ti kažem druže - rekao je pre četiri nevaspitani Australijanac usred meča.

Celokupna teniska javnost je tada osudila nepristojni potez Kirijosa, a sam Švajcarac je priznao da je bio razočaran skandaloznim ponašanjem svog kolege.

Ipak, sada nije bitan Kirijos, bitan je obračun Novaka i Vavrinke, svi fanovi najboljeg tenisera sveta očekuju pobedu svog miljenika, ali ruku na srce Sten je za sada njegov najozbiljniji protivnik na ovom turniru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milence

pre 4 godine

Nije dva puta vec tri puta je Waw bio bolji u finalima GS!(Australian open , US open i Roland Garros).

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija