• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2019

13:26

NOVAK, RAFA I RODŽER POD RAFALNOM PALJBOM! Mladi su, sjajni, bezobrazni i drski na terenu, i hoće STARU GARDU DA POŠALJU U PENZIJU!

Tenis

NOVAK, RAFA I RODŽER POD RAFALNOM PALJBOM! Mladi su, sjajni, bezobrazni i drski na terenu, i hoće STARU GARDU DA POŠALJU U PENZIJU!

Podeli vest

Velika trojka - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, mogla bi uskoro u penziju! Stižu novi klinci i ozbiljno prete

Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev briljirali su na mastersu u Šangaju, a Rus je preko Nemca došao do druge masters titule u karijeri. Najavili su Rus, Nemac i grk da su velika pretnja Srbinu, Špancu i Švajcarcu. 

Navijači su podeljeni. Neki ne bi imali ništa protiv toga da i narednih 20  godina gledaju dominaciju velike trojke, s druge strane nije malo onih koji kažu da su Nole, Rafa i Rodžer postali dosadni. Jedva čekaju konačno generaciju koja će ih skinuti s truna, jer tri verovatno najbolja tenisera ikada do sada su uspešno odolevala izazovima i uzvraćala udarac.

Foto: Reuters

Novak Đoković



Bilo je pokušaja, najava da bi neki mlađi mogli da ih naslede, ali je to sve bilo kratkog daha. Kada bi ih svi otpisali Srbin, Španac i Švajcarac napravili bi nešto do sada neviđeno, a klince poslali da treniraju.

BLIŽI SE KRAJ, DIŠE MU ZA VRAT! Nadal nikad BLIŽI Đokoviću, razlika samo 320 poena!

RUS PATOSIRAO NEMCA! Medvedevu titula u Šangaju!

 

Foto: Reuters/Denis Balibouse

Rodžer Federer i Rafael Nadal

 

Izgleda da su došli neko novi, opasniji klinci, čvrsto rešeni da preuzmu beli sport! 

Grk Stefanos Cicipas je napravio veliko iznenađenje kada je eliminisao Novaka Đokovića koji je do tog duela briljirao u Šangaju. Cicipasu ovo nije bila prva pobeda protiv Srbina, vodi 2:1, a plasman u polufinale nije ni najveći uspeh trenutno sedmog tenisera na svetu.

Grk je jednom već pobedio i Roddžera Federera, i to na Australijan openu ove godine. Pet puta je igrao sa Nadalom i ima jednu pobedu, ove sezone u polufinalu mastersa u Madridu. Stefanos se pobedom nad Novakom plasirao na Završni masters u O2 areni u Londonu, gde su, pored njega, za sada osigurani Đoković, Nadal, Federer, Tim i Medvedev...

ZVEREV PROVOCIRA "VELIKU TROJKU": Medvedev je sada najbolji igrač na svetu!

KIRJOS UDARIO PO NOVINARIMA: Rodžere, legendo!

 

Rus Danil Medvedev, novi šampion Šangaja, se ne plaši izazova, i to je pokazao u Njujorku kada je uspeo da nadoknadi 0-2 protiv Nadala, izjednači, ali nije imao snage za preokret.

Nadal je imao odgovor za Danila, kao i najbolji srpski teniser u prva tri navrata, ali ne i u poslednja dva, pa ga je Medvedev pobeđivao u Monte Karlu i Sinsinatiju. Rusu ostaje još samo da pobedi Rodžera, koji ga je savladao tri puta do sada – sva tri puta na betonu. Samo je pitanje vremena kada će skalp uzeti Švajcarcu. 

Foto: reuters

Danil Medvedev

Saša Zverev je već nekoliko godina u vrhu, ali Medvedev i Cicipas bi mogli samo dodatno da ga inspirišu, jer mu nedostaje konstantnost. Bljesne, pa nestane, a često mu ni "glava" nije uvek samo na terenu, zbog stvari van tenisa, problema sa trenerom, menadžerom, devojkom...

Često ocilira, ali četiri puta je pobedio Rodžera Federera na sedam mečeva, ima dva trijumfa u nizu, izbacio ga je u spektakularnom meču iz Šangaja i poručio da je njegovo vreme došlo. 

 

 

Doduše, protiv Nadala je na nuli, Rafa ga je pobedio na svih pet mečeva, dok negativan skor ima i sa Đokovićem koji vodi 3:2. 

Nema sumnje da će Medvedec, Cicipas i Zvevec naslediti tri verovatno najbolja tenisera ikada, samo je pitanje kada će uspeti da svrgnu staru gardu. Da li je proces u Šangaju počeo, ili Novak i Rodžer jednostavno nisu imali dan. Jedno je sigurno, moraće klinci dobro da zapnu kako bi preuzeli teniski vrh, jer "velika trojka" nema nameru bez borbe da im prepusti primat. Pravi test za jedne i druge biće Australijan open!

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 4 godine

Uvek isti tekstovi, cim neko drugi osvoji masters rusi trojku...Ko je osvojio Grand slem titule ove godine? I prosle godine? Ove godine Novak dve i Rafa dve.Federer cak nije ni jednu, a ne Cicipas, Tim ili Zverev...Medvedev jeste ozbiljan igrac, ali cemo videti koliko moze da se nosi sa pritiskom.London je idealna prilika za to...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija