• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

18.11.2019

07:09

ĐOKOVIĆA ČEKA DUG PUT DO ČELNE POZICIJE NA ATP LISTI! Srpski teniser tek na proleće može da se vrati na tron!

Tenis

ĐOKOVIĆA ČEKA DUG PUT DO ČELNE POZICIJE NA ATP LISTI! Srpski teniser tek na proleće može da se vrati na tron!

Podeli vest

Drugi teniser sveta Novak Đoković najrealniju šansu da se vrati na prvo mesto ima početkom juna nakon Rolan Garosa * Rafael Nadal na turnirima na šljaci brani čak 3.900 bodova, a Srbin 2.500

Srpski teniser Novak Đoković (32) imaće tek krajem proleća 2020. godine realnu šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste! Vodeći Rafael Nadal od danas ima 840 bodova više od Novaka, ali taj zaostatak će u prvih nekoliko meseci naredne godine biti nedostižan za srpskog asa.

TRKA UDVOJE

Bodovi koje Đoković i Nadal brane do Rolan Garosa
Turnir Đoković Nadal
Doha 90 /
Australijan open 2.000 1.200
Akapulko / 45
Indijan Vels 45 360
Majami 90 /
Monte Karlo 180 360
Barselona / 180
Madrid 1.000 360
Rim 600 1.000
Rolan Garos 720 2.000

Đoković nije iskoristio loše izdanje Nadala na Završnom mastersu u Londonu i eliminaciju u grupnoj fazi, jer ni sam nije uspeo da dođe do polufinala.

Čeka Nadalov kiks

Pravu priliku da se vrati na tron imaće tek nakon završetka Rolan Garosa, 7. juna. Razlog tome je što Nadal na šljaci, podlozi na kojoj redovno postiže najveće uspehe, brani čak 3.900 bodova. Španac je osvojio masters u Rimu i Rolan Garos, a igrao je i polufinala Monte Karla, Barselone i Madrida, dok je Novak ostvario slabije rezultate. On će braniti "samo" 2.500 poena, jer je osvojio Madrid i igrao finale u Rimu, polufinale grend slema u Parizu i četvrtfinale Monte Karla.

RODŽER SE OTVORIO! Federer: Ono što radimo Novak, Rafa i ja je LUDOST!

NOVAK? NE MOGU DA VERUJEM! Zvereva u Londonu najviše iznenadio srpski teniser!



Novak je želeo da šesti put bude prvi na kraju sezone i tako izjednači rekord svog idola Pita Samprasa.

- I dalje je to motiv više za mene. Da budem prvi što duže je jedan od najvažnijih ciljeva u profesionalnom smislu, jednako kao i osvajanje grend slem trofeja - objasnio je Novak.

Teoretska šansa da Novak i ranije "otme" Nadalu prvu poziciju svakako postoji, ali ono što najviše koči našeg asa jeste Australijan open, na kojem je prošle godine osvojio titulu, i brani 2.000 poena. Srbin bi mogao posle mastersa u Indijan Velsu u martu da svrgne Rafu sa trona, ali bi Španac morao da odigra ispod svog nivoa i u Melburnu i u Americi.

(VIDEO) CICIPAS NAMUČIO NADALA! Španac se dobro oznojio u pobedi nad Grkom, a zatim dobio veliko priznanje!

SRAMNI ENGLEZI OPET VREĐALI NOLETA! Teniske legende osuđuju ponašanje navijača u Londonu!

 

LIDERI NA ATP LISTI


Ukupno nedelja na prvom mestu ATP liste
Rodžer Federer 310
Pit Sampras 286
Novak Đoković 275
Ivan Lendl 270
Džimi Konors 268
Rafael Nadal 198

Novak i Rafa ujedno se bore i da prestignu Švajcarca Rodžera Federera, koji je na prvoj poziciji ukupno proveo 310 nedelja. Novak će još neko vreme ostati na 275, a Nadal će tokom pauze između dve sezone preći brojku od 200 nedelja i verovatno je povećavati u prvim mesecima naredne godine.

Ne zanima ga tron

Zanimljivo je da, za razliku od Novaka, Nadal tvrdi da ga prvo mesto preterano ne zanima.

- Neću se voditi time da budem prvi, već želim da igram što duže. Mada, znači mi što sada jesam na tronu, jer mi se nekoliko puta u karijeri desilo da me povrede spreče da se borim za prvo mesto. I veoma mi je važno rivalstvo sa Rodžerom i Novakom i naša borba za prvo mesto - otkrio je Nadal.

Bonus video



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija