• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2020

22:04

ODGOVARA MI ENERGIJA MELBURNA! Nole pun samopouzdanja pred početak Australijan opena!

Tenis

ODGOVARA MI ENERGIJA MELBURNA! Nole pun samopouzdanja pred početak Australijan opena!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak počinje odbranu trofeja na Australijan openu, a uoči duela u prvom kolu naveo je zbog čega mu prija igranje na prvom grend slemu u sezoni

Novak je sedam puta bio šampion Australije, a od ponedeljka će krenuti u pohod ka osmom trofeju u Melburnu.

- Različiti su razlozi zašto dobro igram ovde, jedan je što sam svež i motivisan, kao i mnogi drugi. Dalje, odgovara mi energija ovog mesta i ove zemlje, prija mi što je sportska nacija, grad koji neguje sportske vrednosti i ljudi dosta prate tenis. Motivisan si da igraš najbolje kada si u takvom okruženju, a već na startu sezone je jedan od četiri najbitnija turnira u kalendaru - rekao je Novak na početku konferencije za medije i dodao:

Polazilo mi je za rukom često da na najbolji mogući način počnem sezonu – svaki put kada se vratim osvežim ta sećanja i to mi ulije dodatno samopouzdanje i snagu pred izazove - rekao je Novak.

Prvi Novakov rival jeste 37. teniser sveta Jan-Lenard Štruf – skor je 2-0 za srpskog tenisera, a poslednji put igrali su prošle godine na Rolan Garosu, prethodno još 2017. godine u Dohi.

- Štruf je mnogo opasniji igrač na bržim podlogama iako je igrao četvrto kolo Rolan Garosa i dobar je i na šljaci. Zbog visine i ubojitog servisa, kao i agresivne igre sa osnovne linije, mnogo je nezgodniji igrač za tvrdu podlogu. Očekujem da će biti zahtevan meč, pogotovo na riternu, to je ključ – koliko mogu ja efikasno da serviram i da mu ne dajem šanse, a da sa druge strane pokušam da vratim što više prvih servisa i da uđemo u razmenu, tada imam veće šanse - dodao je drugi igrač sveta.

Meč Đoković – Štruf na programu je u ponedeljak oko 11.00 po srednjoevropskom vremenu, posle meča Ešli Barti – Lesja Curenko koji počinje u 9.00.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija