• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2020

13:47

(VIDEO) IZBACILI GA IZ TAKTA! Federer se plasirao u drugo kolo Australijan opena, a zatim besneo na novinare zbog pitanja o požarima!

Tenis

(VIDEO) IZBACILI GA IZ TAKTA! Federer se plasirao u drugo kolo Australijan opena, a zatim besneo na novinare zbog pitanja o požarima!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer neće pamtiti po lepom početak Australijan opena uprkos pobedi u prvom kolu nad Stivom Džonsonom od 3:0, budući da je trijumf nad Amerikancem na konferenciji za novinare skliznuo u drugi plan zbog pitanja o njegovoj odgovornosti za igranje uprkos požarima na ovom kontinentu

Novinari su Federeru preneli zamerke mnogih da on i Rafael Nadal nisu dali svoj doprinos da se pomogne teniserima koji moraju da igraju u lošim uslovima u kvalifikacijama.

Samog Federera su pitali koliko je zabrinut zbog kvaliteta vazduha i da li brine što igra u ovakvim uslovima.

- Izađite na ulicu i pitajte ljude, da li žele da odu iz Melburna i Australije. Nisam zabrinut, to sam rekao na sastanku igrača. Olimpijske igre i druga takmičenja imaju broj koji je postavljen na 300, mi smo na 200 - počeo je Federer da objašnjava indeks kvaliteta vazduha, za zatim se nadovezao:

Mislim da se krećemo u sigurnoj granici, nismo ovde šest meseci uzastopno na 300 i više i mislim da bi to onda moglo loše da utiče. Nisam toliko zabrinut, više brinem za ljude koji su u vatri i dimu, jer mi možemo da budemo u zatvorenom ceo dan i da brzo odemo da igramo i da se opet vratimo u zatvorenu prostoriju. Mislim da je komunikacija ključna, između igrača, organizatora, publike. Mislim da ćemo proći kroz ovo i da će sve biti dobro - rekao je Federer, ali se novinari nisu zaustavljali.

Kvalifikanti su se mučili, mnogi su optužili vas i Rafaela Nadala da ste gledali samo lične interese i da niste dali maksimum za druge igrače.

Bio sam u kancelariji tog dana da pitam šta da radimo. Da li da se igra ili ne, da se vidi da li je bezbedno za igru ili ne. Zapravo, tog dana je bilo i veoma vruće takođe. Uvek se vraćamo na istu stvar. Neki igrači jednostavno nisu naviknuti da igraju na 35 stepeni, praktično kada dolazite iz sezone u zatvorenom, ne mogu da kažem da nisu spremni, ali vrelina utiče na vas uvek. Ne kažem da dim nije uticao. Sigurno! Ali šta je mogu? Da odem u kancelariju, da razgovaramo - rekao je iskusni Švajcarac.

FEDERER POD PRITISKOM: Moram da ostanem miran, prva tri kola su ključna!

FEDERER POČISTIO AMERIKANCA! Rodžer sa "pola gasa" do drugog kola AO!

Federer je potom nastavio da obrazlaže celu situaciju.

- Komunikacija je ključ za sve nas. Ja se osećam da nisam dobio potpune informacije o svemu ovome. Mogu li ja da odem na teren i da kažem da se ne igra. Mogu da probam, ali ne verujem da će to uticati mnogo. Možda smo zakasnili, ali ne verujem da sam mogao da uradim više od ovoga što sam uradio. Išao sam od kancelarije do svlačionice, pričao sam i sa juniorima... razumem da su neki ljudi besni, ali ovo sa dimom je bilo novo za sve nas, neki će uvek da se žale - rekao je Federer, koji je zatim imao i opasku, jer se pitanja nisu odnosila na tenis i njegovu igru i na kraju poentirao:

Igrao sam sa Stivom Džonsonom, za one koje to zanima - rekao je Federer i izazvao smeh svih u sali.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija