• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

24.01.2020

15:14

ŠTA JE SUPER TAJ-BREJK I ZAŠTO JE MNOGE ZBUNIO?! Ovo je objašnjenje pravila koje je izazvalo pometnju!

Tenis

ŠTA JE SUPER TAJ-BREJK I ZAŠTO JE MNOGE ZBUNIO?! Ovo je objašnjenje pravila koje je izazvalo pometnju!

Podeli vest

Pobeda Rodžera Federera nad Džonom Milmanom sa 3:2 u trećem kolu Australijan opena podigla je veliku polemiku među ljubiteljima tenisa. Za sve je kriv takozvani super taj-brejk

 

Rodžer Federer i Džon Milman igrali su poslednji, peti set koji je posle 6:6 otišao u taj-brejk. Međutim, kako su mnogi očekivali da će se igrati do 7 poena i odlučujem delu meča, igralo se zapravo do 10. Zašto je to tako?

(VIDEO) NESTVARNA DRAMA U MELBURNU! FEDERER POSLE PET SETOVA PROŠAO DALJE! Australijanac bio na dva poena do pobede, ali je Rodžer pokazao koliko je moćan!

Evo objašnjena... Australijan open je od prošle godine odlučio da uvede novitet i dosadašnji taj-brejk pretvori u SUPER TAJ-BREJK koji će se umesto do 7 igrati do 10 postignutih poena. 

Anketa

Za razliku od Vimbldona koji je sada ima taj brejk u petom setu (ili trećem u ženskoj konkurenciji) ako se dođe do 12:12 u gemovima, Autralijanci su se odlučili za super taj brejk koji će se igrati nakon 6:6 u poslednjem setu, a pobednik će biti ona teniser (ili teniserka) koji prvi osvoji 10 poena, sa dva poena prednosti.

- Hvala Bogu što se igra super taj-brejk, pošto bih izgubio ovaj meč! Džon je igrao sjajan meč, on je mogao da bude ovde umesto mene. Veliki je borac i dobar čovek i na kraju mu je nestalo sreće -- rekao je Federer posle pobede nad Milmanom.

To pravilo počelo je da važi prošle sezone, a na ovogodišnjem Australijan openu nastavljena je njegova upotreba.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija