• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2020

14:45

(VIDEO/FOTO) OKUPILI SE "ORLOVI", KOKOŠKOV PORUČIO: Nema obećanja i kalkulacija, bacićemo sve na teren!

Tenis

(VIDEO/FOTO) OKUPILI SE "ORLOVI", KOKOŠKOV PORUČIO: Nema obećanja i kalkulacija, bacićemo sve na teren!

Podeli vest

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je da mu je ukazana velika čast i zahvalio se na poverenju da vodi nacionalni tim

- Hvala na ukazanoj časti i poverenju što mi je data mogućnost da vodim tim Srbije. To je san svakog trenera i poseban momenat u mom trenerskom životu - rekao je Kokoškov u prvom obraćanju srpskim medijima, tri dana uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On se posebno zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću, koji je lično došao da ga dočeka u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

- Hteo bih da se zahvalim legendi Dušanu Ivkoviću koji je uticao i da ovog dogovora i dođe. Zahvalio bih se i Kingsima, Vladu Divcu koji mi je dozvolio da vodim tim u ovim kvalifikacijama.

OGLASIO SE SIMBOL PARTIZANA! Veličković: Mogu i želim da pomognem Srbiji!

(VIDEO) NEOČEKIVANO - VELIKI PROBLEM ZA KOKOŠKOVA! Još se ne zna da li može da računa na najboljeg igrača!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Poročio je da će on i igrači dati sve od sebe.

Raduljica ostaje kapiten!

Miroslav Raduljica istaje kapiten Srbije.

- Želim Igoru da ostane dugo, a mi igrači ćemo uraditi sve da ovo upoznavanje učinimo što lakšim i bržim. Očekuju nas ponovo kvalifikacije, čudan sistem, najčudniji i do sada, jer imamo tri treninga do prve utakmice, što neće biti lako, ali radili smo nešto slično i do sada. Zajedno sa Igorom i celim Savezom verujem da će to da bude jako dobro - rekao je centar reprezentacije.

- Drago mi je da sam ovde, nisam u ovom poslu tako mlad, ali bez obzira sta sam uradio, ovo je trenutak koji je bitan za mene. Ne mogu da obećam stvari, lepota sporta je sto se svi nadaju, i ostali timovi će želeti da pobede. To su stvari koje su ispred nas, mogu da obećam da ću sa svoje strane i igrača koji nose dres, da ćemo dati sve od sebe.

Kokoškov nije hteo da daje nikakva velika obećanja, ali je istakao da će ekipa dati sve od sebe.

- Neću da dajem nikakva obećanja, ali pripremaćemo se maksimalno, da budemo bolji od ostalih i sada u "prozorima" i kasnije u kvalifikacijama za OI i nadam se i na Olimpijskim igrama. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, bacićemo sve na teren i neće biti kalkulacija. Očekuju nas treninzi, najvažnije je da se mi upoznamo i saznamo ko smo mi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Aktuelni pomoćni trener Sakramenta na klupi Srbije debitovaće u četvrtak na gostovanju Finskoj.

- Ja sam 20 godina u NBA, ali sam 12 godina radio u FIBA takmičlenjima. Nikada nisam napustio evropsku košarku. Uvek sam sebe doživljavao srpskog trenera koji radi u Americi. Daleko od toga da sebe smatram NBA trenerom. Mislim da je važno da se tim bazira na igračima. Zadatak je da ne filozofiramo mnogo, pokušaćemo da svaku utakmicu pobedimo. Kosarka se menja, poštuju se principi. Moraš da nađeš načina kako god da dođes do pobede. Naš zadatak je da prepoznamo kvalitet i sakrijemo mane. Ovaj tim pripada igračima i sve ćemo podrediti njima.

 

Osvrnuo se na igrače na koje računa za predstojeće mečeve.

- Bazirali smo se na igračima koji imaju dobre sezone, igraju jako dobro i u najvišoj su tački karijere. Imamo i par 'beba', čiji potencijal i talenat prepoznajemo. Možda sada nisu u najboljih 14, ali prepoznajemo da će jednog dana nositi reprezentaciju. To su radili i stariji treneri srpske nacionalne selekcije. Treći deo rostera je par veterana, koji će pomoći da iskustvom glasom i harizmom pomognu da se malo ne uplašimo u Helsinkiju. Da ne budemo super-mladi pa da to bude izgovor da se ne dobije, a da ne budemo ni super-stari, pa da ispadne da ne razmošljamo o sledećim takmičenjima".

PEJDŽ SE ISFOLIRAO KOD FAULA, SMEJAO SE NAKON SUDIJSKE ODLUKE! Bili Beron ljut na sudije!

(FOTO) UŽAS U NIŠU! DEVOJČICA POGOĐENA FLAŠOM U GLAVU na finalu Kupa Radivoja Koraća!

 

Govorio je i o "prozorima".

Da ne gubimo vreme na komentarisanje, prozori će trajati. Problem je kontinuitet. I trener Finske je 15 godina selektor, trener Gruzije Zurios je šest-sedam godina... Ja nastavljam proces koji postoji, ali nemamo taj kontinuitet. U ovom trenutku ne znamo ko smo mi, a u narednih par dana i treninga ćemo seebe definisati, da znamo ko smo i ko su oni.

Na spisku su Simonović i Veličković.

- To su igrači koji imaju definisane uloge, znamo šta Veličković donosi, kad ti nacionalna selekcija pozove ime onda se odazoveš, Ne znam detalje, šta je bilo - bilo je, on je oberučke prihvatio poziv, šta radi u klubu treba da radi i ovde, ništa više i manje. Simonović je ostavio lep trag u nacionalnoj selekciji, to što je najavio zaista ne menja to da je njegov entuzijazam i želju da bude sa nama. Hvala mu što je ovde, sa nama, njegova uloga neće biti van okvira ono šta radi.

Foto: Starsportphoto

 

Pričao je selektor i o naturalizaciji igrača.

- U Sloveniji smo naturalizvali Rendolfa, poslovali su u pravilu koje propisuje FIBA, ti propisi postoje, oni su to iskoristili. Naše pravo kao federacije je da postavimo svoje pravilo i nisu postojali ni diskusija u okviru Saveza i u okviru nas da bez obzira na mogućnost da Amerikanci imaju mogućnost da igraju za nacionalnu selekciju, jedini momci na spisku su momci rođeni u našoj zemlji.

Srbija prvo gostuje u Finskoj 20. februara, a tri dana kasnije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuje Gruziju.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija