• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2020

12:53

BIO SAM SJE*AN POSLE PORAZA! Šveđanin bio očajan: Nisam imao dugme za paljenje i gašenje!

Tenis

BIO SAM SJE*AN POSLE PORAZA! Šveđanin bio očajan: Nisam imao dugme za paljenje i gašenje!

Podeli vest

Bivši švedski teniser Robin Soderling bio je veliki talenat i to je pokazao pobedivši Rafaela Nadala na Rolan Garosu 2009. godine.

Došao je do četvrtog mesta na ATP listi, ali vrlo brzo je usledio pad. Deceniju kasnije, Šveđanin je to pokušao da objasni na Instagram profilu "behindtheraquet".

Tri puta sam pokušavao da se vratim na teren posle mononukleoze i nisam uspeo, što je ostavilo veliki trag na moju psihu. Prihvatio sam da se možda nikada neću vratiti i kada sam doneo odluku da konačno stanem. Bilo je teško, ali sam osetio i olakšanje jer više nisam morao da se borim da se bratim i da živim u neizvesnosti. Tada sam morao da vidim šta ću dalje sa svojim životom - kazao je Soderling.

ŽESTOK UDARAC ZA FEDERERA, ali nije lako ni Đokoviću i Nadalu!

ŠTA SE DEŠAVA SA ATP LISTOM NAKON OTKAZIVANJA VIMBLDONA? Kome ovakav rasplet odgovara i zašto je Rafa u problemu?

 

U karijeri je dva puta igrao u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, a poslednji meč odigrao je 2011. godine.

- Bilo je čudno, prvih šest meseci posle toga uopšte me nije bilo briga za tenis, bila je to lepa pauza. Kada si bolestan, shvatiš da je zdravlje najvažnije. Bilo je to ludo jer sam tokom karijere mario jedino za tenis, a sada mi je samo bilo važno da mi bude bolje. Posle nekog vremena gledao sam tenis na TV, video igrače koji su mi bili rivali i želeo sam da sam na terenu, bilo je mentalno teško.

Završio je karijeru, a da zbog zdravlja nije smeo da se bavi nikakvom fizičkom aktivnošću.

- Bilo mi je potrebno pet godina da se vratim u stanje u kojem mogu da treniram kako hoću. Tada sam osetio da je prekasno za povratak, nisam imao ni energije. Nije lako biti vrhunski sportista. Bilo je trenutaka u karijeri u kojima sam preozbiljno sve shvatao, voleo bih da nisam, živeo sam u balonu u kojem je sve bilo tenis. Kako je vreme prolazilo i ja postajao bolji, oduzimao sam sebi sve više stvari u kojima sam uživao, mislio sam da je to potrebno ako želim da budem najbolji. Vredelo bi ako bih pobeđivao, ali bih se osećao sje*ano ako bih gubio. Sada vidim da je to bio samo sport, a ja nisam imao dugme za paljenje i za gašenje -  zaključio je Soderling.

 

Zapratite našu novu stranicu na Facebook - Informer Sport.

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija