• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

05.05.2020

08:26

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIVA SVOJE NAJVEĆE TAJNE! Uvrede pretvaram u pozitivne emocije

Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIVA SVOJE NAJVEĆE TAJNE! Uvrede pretvaram u pozitivne emocije

Podeli vest

Često me pitaju zašto šaljem osmehe svima posle meča kad je publika uglavnom protiv mene, a ja to radim da bih sve te negativne emocije pretvorio u pozitivne, objašnjava Novak Đoković

Tokom prvog dela karijere smetalo mi je što je publika protiv mene, bolelo me je to, ali sada to prihvatam i trudim se da negativno pretvorim u pozitivno, kaže Novak Đoković! Najbolji teniser na svetu je juče u video-serijalu "Svesno življenje", koji je pokrenuo na Instagramu, govorio o onome što oseća na terenu kada je publika na strani njegovog protivnika.

Ljubav i osmesi

Nole je svoj serijal osmislio tako da svaki put ima sagovornika koji mu je blizak i koji je imao uticaja na njegov život. Za početak, odabrao je dugogodišnjeg prijatelja Žarka Ilića, kog je Novak predstavio kao lekara i reiki učitelja (reiki je japanska tehnika smanjivanja stresa koja je bazirana na verovanju da životna energija teče kroz organizam, prim. aut.).

Bio je besan

Ranije sam govorio: "Ma boli me, da ne kažem šta, ne volite vi mene, ne volim ni ja vas"
Novak Đoković

- Kažu mi ljudi, publika je protiv tebe i ti uprkos tome šalješ ljubav i osmehe svima posle meča. To radim upravo zbog svoje transformacije i pretvaranja svih tih negativnih emocija u pozitivne. Zahvalnost je pozitivna transformacija straha - objašnjava Đoković.

Prvi reket sveta priznaje da je u prvom delu karijere imao problema da prihvati ponašanje publike.

- Ja se kao teniser 15 godina unazad vraćam na ista mesta i igram pred istim navijačima. U prvom delu karijere mi je smetalo takvo ponašanje. Tada sam i ja razmišljao "Ma boli me, da ne kažem šta, ne volite vi mene, ne volim ni ja vas." Onda dođem sledeće godine i osećam kao da ne pripadam tamo, a to je bilo zato što sam gajio takvu emociju. Sada se radujem što imam priliku da se takmičim i shvatam da su ti ljudi koji dolaze da gledaju mečeve deo mog života - ističe srpski teniser.

Ilić dobio stan od Novaka

Novak i Žarko Ilić su se upoznali 2015. godine, i to preko Jelene Đoković. Supruga srpskog tenisera je prva upoznala reiki učitelja, a onda ga je spojila sa Novakom. Žarko je uz Đokovića bio tokom najtežeg dela karijere, krajem 2017. i početkom 2018. godine, kada je srpski teniser imao problema sa laktom i mučio se prilikom povratka na teren. Tada su mediji pisali da je Đoković poklonio Iliću stan u Beogradu iz zahvalnosti za sve što je ovaj za njega uradio.

Ljutio se na sebe

Đoković dodaje i da je ranije teško podnosio što je, primera radi, razbijao reket tokom meča ili psovao.

- Osećao sam veliku krivicu kada bih se ponašao ružno na terenu. Jedna od mojih najvećih lekcija u poslednjih nekoliko godina jeste ta što sada brzo shvatim da sam uradio nešto što nije dobro. Ključ je prihvatanje. Prihvatio sam da sam odreagovao kako nisam želeo. Nisam ponosan na svoje ponašanje, ali prihvatim da sam uradio nešto loše i nastavim dalje. Kažem sebi izvini, oprostim sebi, a onda se izvinim i osobi koju sam povredio - zaključuje Novak.
 

Danas razgovor sa Šarapovom

Đoković je juče najavio da će danas u 19 časova preko Instagrama razgovarati sa Marijom Šarapovom. Ruska teniserka, koja je početkom godine završila karijeru, jedna je od Novakovih najboljih prijateljica iz sveta tenisa. Mediji su čak na početku njihovih karijera nagađali da su njih dvoje više od prijatelja, ali sve je ostalo na spekulacijama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija