• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2020

14:01

(VIDEO) NISMO HTELI DA PRODAMO DUŠU I ONO ŠTO SMO! Kako su Novakovi roditelji odlučili da ne uzmu BRITANSKO državljanstvo!

Tenis

(VIDEO) NISMO HTELI DA PRODAMO DUŠU I ONO ŠTO SMO! Kako su Novakovi roditelji odlučili da ne uzmu BRITANSKO državljanstvo!

Podeli vest

Porodica Đoković je u teškim momentima pokazala odanost Srbiji... Novak i Dijana otkrili su kako je naš najbolji teniser, kao klinac od 15 godina odbio da se preseli u Veliku Britaniju i uzme državljanstvo ove zemlje

- Na sreću po nas išlo mi je veoma dobro na međunarodnim turnirima za dečake do 12 i 14 godina starosti, pa su me uočili teniski agenti. Dobili smo ponudu da promenimo nacionalnost u britansku sa 15 godina. Bilo je primamljivo za moje roditelje u tom momentu. Rešilo bi to sve probleme, moji roditelji bi dobili poslove, dobili bismo kuću, bila je to sjajna ponuda - rekao je Đoković u razgovoru sa Grejemom Besindžerom.

U priču se uključila i majka Dijana. Ona je otkrila svoju stranu.

- Sa druge strane, ne možete da prodate dušu i ono što ste. Moja deca bi verovatno imala bolje škole, uslove za treninge i sve, ali sa druge strane, niko ne bi bio srećan. Mislim da Novak nikada ne bi igrao za Englesku ili Veliku Britaniju kao što igra za svoju zemlju, sa celim srcem - rekla je Dijana.

Na mamine reči nadovezao se Novak.

Ko zna kako bi bilo, ali život je organizovao stvari na takav način da je moralo da bude na ovakav način. Bilo je to uglavnom odluka mojih roditelja, jeste, i ja sam bio uključen u razgovor. Ja nisam to osećao od početka, rekao sam: Ne želim da idem u Englesku, ne znam nikog tamo, želim da ostanem sa prijateljima, u mojoj zemlji, na mom jeziku. Tamo ne bih bio srećan. Ipak, to je bila odluka mojih roditelja jer je bilo pitanje da li možemo da preživimo kao porodica. Nešto je moralo da bude žrtvovano da bih bio teniser, pa čak i da se preselimo u London. Roditelji su preuzeli rizik - odbili su ponudu i ostali smo u Srbiji.

Dijana se prisetila i prve zarade sa turnira.

Kada smo prvi put došli do novca sa turnira, pitali su nas: Ček ili keš? Rekli smo kakav ček, daj mi keš. Rekla sam: Vau, jel znaš koliko je ovo novca?! Ovo je prvi put da imamo ovoliko novca, bila je to jedna epizoda na aerodromu jer su hteli da me zaustave jer nosim taj novac u torbi i rekli smo bili smo na Vimbldonu, ne znam koliko je novca platili smo hotel, ovo, ono i oni su samo rekli: Okej - završila je Dijana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Na zapadu a posebno u SAD se najvećim patrotizmom smatra PLAĆANJE POREZA SVOJOJ DRŽAVI od koga se grade vrtići, škole, fakulteti, bolnice, putevi, mostovi, plaćaju lekari, medicinske sestre, učitelji, profesori, vojnici, policajci... Toliko o prodaji duše!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija