• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

27.05.2020

09:55

ĐOKOVIĆ MISLI NA BUDUĆNOST! Novak u Srbiji traži NOVOG NOVAKA!

Tenis

ĐOKOVIĆ MISLI NA BUDUĆNOST! Novak u Srbiji traži NOVOG NOVAKA!

Podeli vest

Novak Đoković mi je dao zadatak da pronađem novog Novaka, kaže Renco Furlan! Nekadašnji teniser, a sada teniski trener otkriva i da ga je prvi reket sveta angažovao da u Srbiji traga za teniskim talentima

Furlan je igrao od 1988. do 2004. godine. Osvajač je dva ATP turnira, nekadašnji je 19. igrač sveta, a najbolji rezultat na grend slemovima mu je četvrtfinale Rolan Garosa.

Čelična disciplina

Ovaj stručnjak otkriva da sa Novakom sarađuje već skoro četiri godine.

- Sarađujemo od jula 2016. godine i fokusirani smo na igrače starosti od 12 do 20 godina. Najbolje dovodimo da treniraju u Teniskom centru "Novak" u Beogradu, a sve u cilju da pronađemo novog Novaka. Kada smo se prvi put čuli, razgovarali smo dva sata i Đoković me je tada oduševio razmišljanjem i posvećenošću. Imao je jasan plan i tada sam shvatio kakav je Novak teniser, ali i čovek. Ima čeličnu disciplinu, neverovatnu energiju i radnu etiku - kaže Furlan za "Korijere delo sport".

Bivši teniser oduševljen je činjenicom da se Đoković trudi da iskoristi svoj uticaj kako bi decu u Srbiji okrenuo sportu.

- Novak ima veliki uticaj u svojoj zemlji, zna da je u poziciji da promeni stvari i pokušava to da iskoristi kada je reč o tenisu u Srbiji. Zabrinut je da talentovana deca neće imati prilike da se iskažu i da će biti izgubljena na ulici. Tenis je u istoj situaciji kao i ostali sportovi, poput fudbala, košarke ili odbojke. Srbija je sjajna u tim sportovima. Problem je što nema dovoljno finansijskih sredstava - objašnjava Furlan.

Foto: USA Today

Italijan koji je radio u Dejvis kup reprezentaciji svoje zemlje kaže i da u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača.

- Srbija je zemlja koja ima sedam miliona stanovnika i nekoliko sjajnih tenisera poput Đokovića, Tipsarevića ili Ane Ivanović u ženskoj konkurenciji. Ali sada nadolaze novi talenti. Tu je Hamad Međedović (17), koji je veliki potencijal, kao i Branko Đurić (15). Olga Danilović (19), ćerka košarkaške legende Predraga Danilovića, veoma je talentovana. Ona je 2018. osvojila WTA turnir u Moskvi. Ima fantastične predispozicije i može daleko da dogura, ali mora da ima kontinuitet - ističe Furlan.

Bira sponzore

On je na kraju dodao i da su mu zanimljiva Đokovićeva razmišljanja o nekim životnim pitanjima.

- Novaka zanima mnogo toga, zainteresovan je za budućnost planete Zemlje, obnovljivu energiju, nutricionizam... I mislim da nikada ne bi na opremi nosio oznaku sponzora koji ne deli njegove životne stavove - zaključuje Renco Furlan.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija