• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2020

13:09

SRBIJU VIŠE NE PREPOZNAJU PO RATOVIMA! Novak je VELIKI PATRIOTA, način na koji promoviše Srbiji je jedinstven!

Tenis

SRBIJU VIŠE NE PREPOZNAJU PO RATOVIMA! Novak je VELIKI PATRIOTA, način na koji promoviše Srbiji je jedinstven!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je o odnosu sa Novakom Đokovićem i očekivanjima pred Adrija tur koji počinje u petak i trajaće tokom vikenda

Publika moći će da uživa u igrama Dominika Tima, Grigora Dimitrova, ali i našeg Dušana Lajovića, 23. igrač na svetu, osvajač jednog ATP pehara.

Izuzetan odnos Lajovića sa Novakom Đokovićem, pokretačem projekta Adrija tura, traje dugi niz godina.

- Iskreno, jako je teško Noleta opisati u kratkim crtama. Đoković je jedan od tri najdominantnija tenisera ikada i zbog puta kojim ide verovatno će uspeti da osvoji najviše Grend slem titula, i držaće rekorde koje će biti jako teško oboriti posle njega. Van tenisa smo prijatelji, svi mi iz Dejvis kup tima, i to je ono na čemu smo i radili svih ovih godina, kao što nije možda slučaj sa nekim drugim zemljama - rekao je Duci i nastavio:

ĐOKOVIĆ NA ODMORU U SRBIJI! Nole odabrao našu poznatu turističku destinaciju!

MAMA ME JE ZAGRLILA I POČEO SAM DA PLAĆEM! Đoković se prisetio jednog od najemotivnijih mečeva u karijeri!

 

Foto: reuters

 

 

- Sa druge strane, Novak je veliki patriota. Ono što Novak pokušava da uradi za Srbiju, način na koji promoviše našu zemlju po svetu je jednostavno nešto što je izuzetno i jedinstveno. Mislim da je on svojim rezultatima pre svega, a pored toga i načinom ophođenja, uticao na to što nas ne prepoznaju samo kao Srbiju zemlju ratova, nego kao državu u kojoj ima mnogo lepih i dobrih stvari. Takvi detalji najbolje govore o njemu kakav je kao čovek. Naravno, mi svi kada završimo turnir ranije navijamo za njega i u finalima, tako da je jako lepa stvar što imamo nekog tako bliskog, a da je tako uspešan.

Lajović očekuje spektakl u Beogradu.

Radujem se učešću na Adrija turu, koji će biti pravi spektakl, obzirom da dolaze velika imena. Sa druge strane, dobro je što je turnir humanitarnog karaktera i što je cilj da se pomogne onima kojima je najpotrebnije. Iz tog razloga je jos veća čast igrati na jednom takvom turniru -  kaže Lajović.

U petak je dan posvećen za finale "TSS tur", uz sportsko-zabavni deo pun iznenađenja, u subotu se igraju mečevi po grupama, dok je u nedelju zakazana završnica, uključujući i finale turnira.

Mislim da će biti veoma kvalitetan tenis. Istina je da niko od nas nije igrao već duži vremenski period, tako da će biti potrebno malo vremena da se uhodamo svi u tu takmičarsku formu, ali verujem da svi oni koji dođu da podrže Adrija tur da će uživati u prelepom tenisu, pogotovo što Beograd dugo godina nije bio domaćin nekog teniskog spektakla van Dejvis kupa. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljude koji su se uželeli sporta da dođu i da gledaju najbolje svetske igrače.

Foto: reuters

Dušan Lajović

Dušan odlično poznaje i ostale učesnike Adrija tura, počev od Tima, Zvereva, Dimitrova...

- Različitog su svi karaktera, ali sve su to dobri i korektni momci. Sa Dominikom sam možda i najbliži jer smo dosta puta trenirali i družili se po turnirima. U isto vreme, to su vrhunski teniseri i dobro je što različito igraju tenis i što u Beograd dolaze različiti stilovi igrača, pa će biti zanimljivo videti ih sve ovde uživo.

Lajović spremno dočekuje turnir, iako je karakter događaja više humanitarni nego takmičarski.

- Od kada su podignute mere u našoj zemlji krenuo sam da treniram tenis, a kondiciju sam radio još i ranije u stanu koliko je to bilo moguće. Tako da mislim da smo svi mi imali dovoljno vremena da se pripremimo za Adrija tur Sa druge strane svima nam je na neki način prijala ta pauza od konstantnog igranja i putovanja prethodnih 15 godina, tako da je ovo bio prvi put da smo svi bili u jednom mestu tako dugo, a da to nije bilo usled neke povrede.

 

 

 

Svako od tenisera se složio da će sav zarađeni novac od nagradnog fonda preusmeriti ka humanitarnim organizacijama.

- U saradnji sa Novakom i njegovom fondacijom odlučićemo kome ćemo to da uputimo. Pred sam početak turnira ću doneti odluku. Nažalost, ima mnogo ljudi kod nas kojima je potrebna pomoć, i nije jednostavno odlučiti se, ali biće mi zadovoljstvo da se nađem nekome i pomognem.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija