• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2020

21:52

ADRIA TUR: Prštalo je na sve strane, Tim posle velike borbe savladao Krajinovića u finalu!

Tenis

ADRIA TUR: Prštalo je na sve strane, Tim posle velike borbe savladao Krajinovića u finalu!

Podeli vest

Austrijanac Dominik Tim savladao je Filipa Krajinovića u finalu Adria tura sa 2:1, po setovima (4:3, 1:4, 4:2)

Viđena je velika borba u duelu između Krajinovića i Tima! Srpski teniser je pružio odličan otpor Austrijancu i uspeo da meč odvede u treći set nakon dva osvojena brejka. Borio se Krajinović kao lav, međutim, iskustvo i kvalitet Tima bili su presudni ove večeri u Timovom pohodu ka trofeju Adria tura.

(VIDEO) NOLE, TI SI PONOS SRBIJE! SNIMAK KOJI ĆE VAM NATERATI SUZE NA OČI! Uplakani Đoković se oprostio od beogradske publike!

Nema sumnje da će dan obeležiti finale, ali i "finale pre finala", duel Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva. Samo jedan od njih može da se plasira u borbu za titulu.

Prvi meč dana nije baš prošao kako se očekivalo. Dušan Lajović doživeo je povredu te je na kraju prvog seta (3:4) morao da preda mlađem kolegi Nikoli Milojeviću.

Foto: Starsportphoto

To je već druga povreda na Adria Touru jer je tokom subote Nikola Džumhur odustao od učešća, pa ga je upravo Milojević zamenio.

Na drugom meču dana Krajinović je bez mnogo problema savladao Viktora Troickog (2:0) i završio učešće na Adria Touru sa skorom 2:1. Viktor nije imao šanse u prvom setu koji je Filip rešio u svoju korist bez izgubljenog gema.

Foto: Starsportphoto

Nešto veći otpor pružio je Troicki u drugom setu, gde je Krajinović propustio dve meč lopte i dozvolio protivniku da dođe do 4:1 u taj brejku, ali je sjajni Filip uspeo da veže bitne poena i dođe do pobede.

Sjajan početak Novaka Đokovića koji je već na startu deual napravio brejk i blizu je osvajanja prvog seta. Đoković je u prvom setu Zverevu prepustio sega pet osovjenih poena, tako da je prvi reket sveta rešio ovaj period igre sa maksimalnih 4:0!

Foto: Starsportphoto

Činilo se da će Novak nastaviti sa dominatnom igrom i u drugom setu, međutim, Nemac je odlično reagovao i sa 4:1 poravnao rezultat u setovima na 1:1!

U trećem setu igralo se poen za poen, a odluka je pala u petom gemu kada je Novak duzeo servis Zverevu i kasnije uspeo da sa 4:2 savlada Zvereva, ali zbopg izgubljenog seta ostane i bez finala! Ipak, Srbija će imati svog predstavnika u borbi za trofej pošto će Filip Krajinović igrati sa boljim iz duela Dimitrov - Tim!

Sjajan meč viđen je u duelu Dominika Tima i Grigora Dimitrova. iako je Austrijanac sa maksimalnih 2:0 savladao bugarskog tenisera, viđeno je mnoštvo lepih poteza sa obe strane, kao i uzbudljivi taj brejk u oba seta! ovom pobedom Tim se plasirao u finale u kome će odmeriti snage sa Filipom Krajinovićem!

Počelo je veliko finale Adria tura između Filipa Krajinovića i Dominika Tima! Velika borba u prvom setu, Krajinović izgleda odlično na terenu! Oba tenisera suvereno su čuvala svoj servis i prvi set je otišao u taj brejk...

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

iskustvo i smirenost Tima u taj brejku doneli su mu i prvi set na večerašnjem meču! 

Foto: Starsportphoto

U nastavku duela Krajinović je odlično servirao i poveo sa 2:1 u gemovima... Fantastični Krajinović je nastavio sa dobrom igrom i uspeo da oduzme servis Austrijancu! Imao je srpski igrač priliku da dođe do izjednačenja u setovima, međutim, Tim je bio pribram i uzvratio brejkom! Krajinović je i pored izgubljenog servisa napravio novi brejk i izjednačio rezultat u setovima na 1:1!

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Na startu trećeg oldučujućeg seta Tim dolazi do brejka i prednosti od 2:1! Do kraja duela Tim je sačuvao brejk prednosti i rutinski priveo meč u svoju korist.

UŽIVO/FINALE: Filip Krajinović - Dominik Tim 1:2 (3:4, 4:1, 2:4)

 

Ostali mečevi drugog dana:

FINALE: Krajinović - Tim 1:2

Đoković-Zverev 2:1

Dimitrov - Tim 0:2

Završeni mečevi: 

Lajović - Milojević Pobeda Milojevića, Lajović predao na 0:1 u setovima

Troicki - Krajinović 0:2

13.50 - Novak Đoković vredno trenira i sprema se za odlučujući meč protiv Aleksandra Zvereva.

Foto: Starsportphoto

13.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen drugom danu Adria Toura u Beogradu. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja sa terena na Dorćolu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Edit

pre 3 godine

Cirkus kao i prethodnih dana.Finale ce biti,Djokovic i Milojevic,ma super,kruna svega.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20