• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2020

12:09

PROMENIO PLOČU! Italijan napadao Novaka, sad ga diže u nebesa, OPLEO po Rodžeru i Rafi!

Tenis

PROMENIO PLOČU! Italijan napadao Novaka, sad ga diže u nebesa, OPLEO po Rodžeru i Rafi!

Podeli vest

Ističući napore Novaka Đokovića da pomogne ostalim igračima na ATP turu potkačio je Žil Simon Švajcarca Rodžera Federer, a sa francuskim teniserom se složio i poznati italijanski novinar Ublado Skangata

Fracuz smatra da je Savet igrača izuzetno napredovao s Đokovićem na čelu. Za razliku od Federera koji je bio prvi čovek od 2004. do 20104.godine. Simon smatra da je Novak dovoljno učinio da sačuva interese igrača.

Na pitanje po čemu se razlike Đoković od Fedrera Simon je rekao:

NOVAK OPET PRETI RODŽERU! Sve je POZNATO, evo kada bi Đoković mogao da SRUŠI Federera! Potera se uskoro nastavlja....

A NEKADA STE MOGLI DA IGRATE SAMO PRED RODITELJIMA? Britanka opasno udarila na Noleta, Rafu i Rodžera!



- Bolje razume situaciju nižerangiranih igrača. Razumeo je da teniseri nemaju nikakvog predstavnika na Turu. Pokušava da nađe načine da to napravi. Toliko je jednostavno. ATP ne pregovara zbog nas, već radi sopstvenih potreba (menadžment još sebi nije smanjio plate dok igrači još čekaju novac osvojen u prvoj rundi Indijan Velsa -  bio je više nego direktan Simon.

Ubaldo Skangata, italijanski novinar, takođe smatra da je samo Novak Đoković nešto želeo da uradi za ostale igrače tokom koronavirus, dok su ostali ćutali.

 

- Slažem se s onim što je Žil Simon rekao. Istina je, Novak je šampion i vrlo lako je mogao da ignoriše probleme igrača koji manje zarađuju, kao i situacija unutar ATP-a. Mnogi igrači koji su bili prvi na svetu, čak i među deset najboljih su brinuli samo o sebi. Nije ih bilo briga za ostale igrače. Federer se posle operacije oprostio od ove sezone, Nadal  ništa nije rekao o potezu Rolan Garosa da se pomeri za septembar, Vavrinku nisam čuo, Fabio igra tenis sa Flavijom, Momfis ništa, Tim je igrao gde god su mu ponudili....Ukratko, tokom koronavirusa mnogi ništa nisu rekli ili su to bile trivijalne, populističke i demagoške izjave.  Bez zauzimanja jasnog stava u situacijama koje mogu da naškode određenim interesima ili se nađu u središtu polemike – kazao je Italijan i dodao da jedino Srbin nije bio takav.

- Đoković, ne samo što je pomagao našoj zemlji Italiji i svojoj Srbiji, nego je bio na čelu. Izložio je sebe kada mnogi vrhunski igrači nisu. U tom slučaju imate više šansi da pogrešite, a oni koji ćute i kriju se nikada nisu krivi.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija