• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2020

14:50

ŠOK, ZBOG HRVATA NAPUSTIO NOVAKA! Ivanišević je šef parade! A Vajda?

Tenis

ŠOK, ZBOG HRVATA NAPUSTIO NOVAKA! Ivanišević je šef parade! A Vajda?

Podeli vest

Krejg Ošonesi, bivši statističar i analitičar Novaka Đokovića koji je bio jedan od najbitnijih njegovih saradnika tokom poslednjih godina karijere, napustio je ove godine srpskog tenisera,

O razlozima prekida saradnje, ali i vremenu provedenom u timu Đokovića, O'Šonesi govorio za nemački Spox. Kaže da je otišao zbog Gorana Ivaniševića.

Bile su to divne tri godine! Sa Novakom sam radio analize pre i posle meča, da li lično ili bi mu ih poslao. Najbližu saradnju sam imao sa Marjanom Vajdom, nas dvojica smo uvek raspravljali šta bi trebalo da pokažemo Đokoviću, da li u vidu podataka ili videa. Bila je to luda vožnja! Pre svega zato što je Novak u to vreme ima velikih problema, prvo sa povredom lakta tokom 2017, pa je onda usledio i težak povratak 2018. Ali je tada do kraja godine uspeo da se katapultira sa 22. na prvu poziciju, a narede sezone je odigrao pakleno. Bilo je uspona i padova, ali je sve u svemu bilo zabavno - prisetio se satističar i nastavio: 

 

 

Razlog mog odlaska je Goran Ivanišević koji je došao, da tako kažem, kao novi glavni trener. On ima mnogo manje iskustva sa analitikom i možda joj ne veruje toliko. Na kraju, nije mu ni trebala. Ali, on je šef parade i ja to moram da poštujem - jasan je Krejg i verovatno mnoge iznenadio.

 

 

Ošonesi naravno nije imao problema da nađe novi angažman te trenutno sarađuje sa Italijanom iz Top 10, Mateom Beretinijem i sve boljim Nemcem Jan-Lenardom Štrufom. 

- Novak je neverovatno ljubopitljiv i znatiželjan, želi sve da zna! Sećam se razgovora kada me je pita kako da popravi retern. Svi mi znamo da ima najbolji retern u istoriji i da je prvi teniser sveta, ali i dalje ima glad za znanjem i poriv da napreduje. Uvek je spreman za analizu tenisa uopšte, ali pre svega narednog protivnika. Njegova želja da pročisti i usavrši igru podigla ga je na viši nivo. Veoma impresivno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greatness working with Marian Vajda on #teamdjokovic . . . . #atp #tennis #rolexmcmasters #monaco #montecarlo

A post shared by Craig O'Shannessy (@coshannessy) on Apr 18, 2019 at 4:37am PDT

 

Ošonesi je malo je reći oduševljen prvim teniserom sveta.

- Poslednjih godina njegive odluke na terenu su postale još bolje. Postao je i disciplinovaniji u igri i uvek vraća tu još jednu lopticu. AS to je krucijalno, naročito na šljaci. Voiše se ne događa da pobedi saog sebe, i veoma retko dozvoljava protivnicima lak poen. Oseća im takođe snage i slabosti i to koristi. Druge servise sada više plasira u forhend protivnika kao element iznenađenja, a i ta serva mu je sada brža, pošto je smanjio korišćenje tzv. kik-servisa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just another W ????? Congrats @djokernole . . . . #ausopen #tennis #melbourne

A post shared by Craig O'Shannessy (@coshannessy) on Jan 27, 2019 at 7:11am PST

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Gospodine Krejg neizmerno Vam hvala sto ste bili uz Noleta.

Rajko

pre 3 godine

Pametan čovek. Lakše je skloniti se ma koliko to bolno bilo.

Nvv

pre 3 godine

Cemu takav naslov? Zasto sirite mrznju? Kako vas nije sramota? Nije moglo da pise novog trenera umesto Hrvata?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija