• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2020

09:46

DA LI NOVAKA MOGU DA IZBACE? Posle SKANDALA sa testovima Rolan Garos PROMENIO PRAVILA!

Tenis

DA LI NOVAKA MOGU DA IZBACE? Posle SKANDALA sa testovima Rolan Garos PROMENIO PRAVILA!

Podeli vest

Nakon što su prethodnih dana diskvalifikovali nekoliko tenisera koji su bili pozitivni ili lažno pozitivni na testu za koronavirus, uključujući i Damira Džumhura, Nikolu Milojevića, Fernanda Verdaska... Rolan Garos odlučio je da promeni "korona protokol" pred start takmičenja u Parizu

Teniseri koji imaju dokaz da su ranije imali COVID-19, i koji tokom Rolan Garosa dobiju pozitivan test, neće biti izbačeni sa turnira, navodi francuski list "L'Ekip".

To znači da prvi teniser sveta Novak Đoković ne mora da brine, jer je bio inficiran koronavirusom tokom juna. Mirnu mogu da budu i Grigor Dimitrov i Benoe Pera.

 Razlog zbog kog su oni u prednosti u odnosu na ostale jeste što su razvili anti-tela posle infekcije, a nekada može da se desi da zbog toga češće dobiju lažno pozitivan test.

Foto: Reuters

 

Moraju samo da dokumentom dokažu da su ranije imali koronavirus i neće ih smatrati ponovo pozitivnima. Sada mogu da se opuste i navijači prvog tenisera sveta koji su bili zabrinuti da bi moglo da mu se desi isto što i Verdasku, naročito nakon skandala koji su mu priredili u Njujorku. 

Foto: Reuters

 

Međutim, ostali teniseri koji nisu imali koronavirus moraju da se čuvaju i nadaju da će izbeći takav scenario, kakav nije nemoguć i to smo videli u slučajevima Džumhura i drugih tenisera.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija