• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

01.10.2020

08:36

NOVAK NIKAD NIJE BIO OVAKO NAPALJEN! Amerikanac šokiran, očekivao je da se Srbin RASPADNE posle Njujorka!

Tenis

NOVAK NIKAD NIJE BIO OVAKO NAPALJEN! Amerikanac šokiran, očekivao je da se Srbin RASPADNE posle Njujorka!

Podeli vest

Džon Mekinro kaže da je izbacivanje sa Ju-Es opena dodatno motivisalo Novaka Đokovića i da je Srbin najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa, veći čak i od Rafaela Nadala, koji je 12 puta slavio u Parizu


Novak je posle diskvalifikacije sa Ju-Es opena reagovao na neverovatan način i mislim da nikada nije bio napaljen da uzme titulu kao na ovom Rolan Garosu, kaže Džon Mekinro (61)! Bivši američki teniser i sedmostruki osvajač grend slem trofeja impresioniran je Đokovićevom reakcijom nakon što je izbačen sa turnira u Njujorku, gde je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

Šok i neverica

Iznenađen sam da situacija iz Njujorka nije uopšte uticala na Novaka u negativnom smislu
Džon Mekinro

 

Najbolji od najboljih

Prvi reket sveta je posle tog nemilog događaja slavio na mastersu u Rimu, a sada je u Pariz stigao rešen da drugi put u karijeri osvoji "Kup musketara". Prethodno je to učinio 2016. godine, kada je u finalu bio bolji od Endija Mareja i tada je postao prvi teniser od Roda Lejvera koji je u istom trenutku bio pobednik sva četiri grend slema.

Bivši američki teniser Džon Mekinro smatra da Rafael Nadal nije u prednosti u odnosu na Novaka na Rolan Garosu.

- Mislim da su sada Novakove šanse na Rolan Garosu iste kao i Nadalove. Logično bi bilo da je Rafa veliki favorit, ima 12 titula na ovom turniru, ali imam utisak da je Đoković napaljeniji nego ikada da slavi u Parizu - ističe Mekinro.

Foto: tanjug/ap photo

 


Finalista Rolan Garosa iz 1984. godine kaže da su organizatori Ju-Es opena diskvalifikacijom na poseban način motivisali Đokovića.

- Onakav incident sa lopticom događa se jednom u milion slučajeva. Na Novakovu nesreću, organizatori nisu imali izbora i morali su da ga diskvalifikuju. To je bio incident i katastrofa za Novaka. Imao je priliku da nastavi da piše istoriju, ali je sve otišlo u potpuno drugom smeru i prokockao je sjajnu priliku. Međutim, kako je posle toga reagovao... Iznenađen sam da situacija iz Njujorka nije uopšte uticala na njega u negativnom smislu. Pokazao je snagu i karakter. On se posle toga presabrao, izašao i poručio da želi da bude najbolji od najboljih - objašnjava Mekinro.

Foto: tanjug/ap photo

 

Mentalno jak

Mekinro, koji je važio za "najluđu glavu svetskog tenisa" kaže da Novaku treba odati priznanje za sve što je uradio u eri kada se mislilo da će Federer i Nadal biti neprikosnoveni.

- Do sada je uspeo da se ugura u borbu sa dvojicom najboljih ikada i dao je sebi priliku da se o njemu razmišlja kao o jednom od najboljih koji su igrali tenis. Na neki način, uvek je bio u senci Federera i Nadala, ali se izborio za svoje mesto i ja to poštujem, jer sam i ja bio u sličnoj situaciji sa Konorsom i Borgom. Naravno, Novak je mnogo bolji teniser nego što sam ja bio. Sve što je do sada uradio pokazuje njegovu mentalnu snagu i karakter - zaključuje Džon Mekinro.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija