• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2020

16:10

(VIDEO/FOTO) MOĆ I SILA! Nole, tužiće te zbog ovoga! Razmontirao je još jednog rivala!

Tenis

(VIDEO/FOTO) MOĆ I SILA! Nole, tužiće te zbog ovoga! Razmontirao je još jednog rivala!

Podeli vest

Odigrao je Novak Đoković još jedan rutinski meč u drugom kolu Rola Garosa pošto je sa pola snage pobedio Litvanca Ričardasa Berankisa rezultatom 6:1, 6:2, 6:2 posle sat i 23 minuta igre

Novak Đoković će u trećem kolu igrati protiv pobednika okršaja Tenisa Sandgrena i Danijela Galana Riverosa.

Opet je Novak i u drugom kolu Rolan Garosa imao malo jači trening. Ni Berankis nije bio kadar bar malo da namuči prvog tenisera sveta. 

Za samo 22 minuta bio je gotov prvi set, a Litvanac je jedva na jedvite jade došao do jednog gema.

Foto: tanjug/ap photo

 

Ništa se nije promenilo na terenu ni tokom drugog seta. Nole je igrao koliko mu je bilo potrebno, doduše u dva navrata je spasavao brejk loptu, ali je napravio dva brejka i posle 56 minuta igre bio na set od trijumfa.

Litvancu su između setova ukazivali pomoć, pošto je imao problem sa leđima. Ali, ostao je na terenu, mada nije mogao da pruži ozbiljniji otpor. Uzeo je samo dva gema u trećem delu igre, pa je Nole posle sat i 23 minuta igre overio pobedu.

ĐOKOVIĆ - BERANKIS - 6:1, 6:2, 6:2

 

TOK MEČA

 

Treći set

6:2 - KRAJ! Ekspresna pobeda Novaka Đokovića - 6:1, 6:2, 6:2.

5:1 - Gem prvog tenisera sveta deli od pobede i trećeg kola.

4:1 - Prekida seriju prvog tenisera sveta Litvanac, osvaja prvi gem u trećem setu.

Foto: tanjug/ap photo

 

4:0 - Ovo je bio sedmi gem zaredom prvog tenisera sveta. Kao to smo prognozirali, nije Nole želeo da gubi vreme, sve je brzinski završio.

3:0 - Niže gemove prvi teniser sveta. prvo je potvrdio brejk, pa brzinski oduzeo rivalu još jedan servis gem. Nemilosrdan je i ne popušta. U šestoj bzini je od starta meča.

1:0 - Berankis se vratio na teren posle masaže, ali Đoković brejkom otvara treći set.

 

Litvaanc ima problem sa leđima , pa mu je ukaza pomoć tokom pauze.

 

 

Foto: tanjug/ap photo

 

Drugi set

6:2 - Ovaj set je trajao malo duže, 32 minuta bila su potrebna prvom teniseru sveta koji vodi u meču 2:0.

5:2 - Nole je odlučio da napravi novi brejk i to je uradio opet vrlo dominantno. Sada servira kako bi stavio tačku na dru set.

4:2 - Uz dužno poštovanje Litvancu, ali imao je Nole jače treninge od ovog meča.

3:2 - Srbin rutinski osvaja servsi gem i čuva prednost. Igra sa pola snage, taman koliko je potreno.

 

 

2:1 - Gem za Berankisa bez izgubljenog poena i smanjuje minus.

2:0 - Posle brejka, Đoković dozvoljava Berankusi da dođe do 40:15 na njegov servis. Ali, dva savršena servisa i problem je bio rešen. Spasao je dve brejk lopte i potvrdio brejk.

Imer je opisao kako je njemu bilo protiv Đokovića, teško da je Litvancu danas bolje.

1:0 - Početak drugog seta i odmah brejk Srbina. Litvanac će se teško vratiti u meč, Nole igra savršeno.

 

 

Prvi set

6:1 - Još jedan gem bez izgubljenog poena i posle 22 minuta dolazi do prvog seta.

5:1 - Ne popušta Đoković, sa tri vezana poena na servis ribala stiže do brejk prilike. Savršeno! Još jedan brejk i sada servira za osvajanje prvog seta.

3:1 - Osvaja prvi gem Litvanac i prekida seriju prvog tenisersa sveta.

3:0 - Bio je Barankis na 30:30, ali je as udarcem Đoković ubio sve njegove nade da može do brejk prilike. Posle 10 minuta igre Nole potvrđuje brejk i povećava vođstvo. Čini se da će ovo biti još jedan ekspresan meč, ali da ne malerišemo!

2:0 - Brejk! Odmah Đoković postavlja stvari na svoje mesto, Barankis šalje loptu u aut i poklanja brejk priliku. Srbin je to naravno odmah iskoristio.

1:0 - Prvi gem u meču pripao je Đoković, mada ne baš lako, dva puta je Litvanac imao izjednačenje, ali nije mogao do šanse za brejk.

- Na tribinama "Filip Šatrijea" je 1.000 gledalaca, toliko je dozvoljeno.

 

 

- Igrači su na terenu, zagrevaju se!

- Nema rupa u Novakovoj igri, pa da Barankis naše nađun da mu izme set. Očekujem maksimalnu pobedu Novaka - smatra Koreča, koji je oduševljen kako se Srbin oporavio posle diskvalifikacije iz Njujorka.

- Dopalo mi se kako je igrao u prvom kolu, impresioniran sam kako se oporavio pole Ju Es open, pobedio je u Rimu i to mu je donelo olakšanje. Možda je bilo dileme, ali posle Rima je to stavio sa strane - kazao je Koreča.

 

 

 

- Pred početak prvog meča u Parizu Đoković je imao problem, nije znao koju kombinaciju opreme da obuče. Izabrao je belu majicu i crveni šorts i razmontirao Mikaela Imera. Šta mislite koju kombinaciju će Nole danas izabrati?

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59