• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2020

11:41

GROM IZ VEDRA NEBA! Zabio je Đokoviću nož u leđa, niko ovo nije očekivao od njega!

Tenis

GROM IZ VEDRA NEBA! Zabio je Đokoviću nož u leđa, niko ovo nije očekivao od njega!

Podeli vest

Kevin Anderson, nekadašnji partner u dublu Novaka Đokovića, opleo je po prvom teniseru sveta nakon što je eliminisao sa Rolan Garosa Dušanom Lajovićem u pet setova

Južnoafrikanac je protiv Đokovića i novog saveta igrača, Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA), koji je osnova naš as kao svojevrsni "sindikat tenisera".

Anderson, koji je trenutno potpredsednik Saveta igrača pri ATP-u, organa u kome je upravo Novak Đoković donedavno bio na čelu.

- Iskreno, verujem da ta dva organa Savet igrača i PTPA ne mogu da postoje zajedno. Osećam da mnogo toga mora da bude bolje, to sam oduvek govorio, ali mi smo upravo i 'iznutra' uspeli da se izborimo za mnogo toga. Nova uprava (ATP-a) ima uzbudljivu viziju, a kao članovi Saveta igrača kažemo im 'Podržavamo vas, ali definitivno očekujemo da nas provedete kroz ovo'. Ali, sa Novakom i Vasekom Pospišilom, s kojim je on to i pokrenuo, još nisam imao priliku da pričam o tome za šta se zalažu. Ne razumem ni koja im je dugoročna strategija, kako će da je sprovode. Mnogo je tu neodgovorenih pitanja - kazao je Južnoafrikanac.

Foto: tanjug/ap photo

 

Anderson je bio potpisnik, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom kao i još nekim kolegama, pisma kojim su teniseri pozvani da ne pristupe PTPA, već ostanu verni ostvarivanju svojih prava kroz Savet igrača pri Asocijaciji teniskih profesionalaca.

Foto: ap photo

 

Od tada su Novaku i njegovim istomišljenicima, kojih je već na US Openu bilo 40-50, pristupili još neki igrači, poput Matea Beretinija i Denisa Šapovalova.

- Mislim da mi, igrači, uz toliko takmičenja, imamo prilično veliki izazov da razumemo šta se tačno dešava. A kako nedelje prolaze, nadam se da ćemo bolje shvatiti tu ideju koju oni zagovaraju i šta tačno predstavlja taj PTPA. Očigledno je da je mnogo igrača tu, ali kako će to udruženje da predstavlja tenisere? Imamo već članove Saveta koji predstavljaju igrače... Definitivno je ovo nepoznanica.

Foto: ap photo/tanjug

 

Jedna od ideja u medijima bila je da igrač koji je član PTPA zastupa stavove "sindikata" dok je istovremeno član Saveta tenisera, ali je Anderson protiv toga. 

- Ne možete da budete na dve stolice, da sedite i u Savetu igrače i u PTPA. To mi deluje kontradiktorno. Prvi sam koji ću za reći da Savet nije savršen, ali treba verovati u njega, dati mu šansu - dodoa je  Kevin Anderson.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17