• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2020

08:26

ŠOKANTNE VESTI IZ AUSTRALIJE! Nije moglo GORE, ovo je VELIKI UDARAC za Srbina?

Tenis

ŠOKANTNE VESTI IZ AUSTRALIJE! Nije moglo GORE, ovo je VELIKI UDARAC za Srbina?

Podeli vest

Novi veliki problemi za svetski tenis, loše vesti stigle su iz Australije

Postoji mogućnost da Australijan open ne bude održan iduće godine. Vlasti u Australiji su zabranile ulazak stranaca u zemlju i napuštanje kontinenta svojim državljanima sve do 2022. godine! To znači da ni sportisti neće moći da ulaze u Australiju, ali ni da teniseri i teniserke koji se takmiče pod njenom zastavom neće moći da je napuste.

Ovo preti da se Otvoreno prvenstvo Australije pretvori u zatvoreno, a sve komplikuje i činjenica da postoje unutrašnja ograničenja kretanja između saveznih država Australije!

Foto: reuters

 

Prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tili uputio je vlastima upozorenje da Australijan open neće moći da se održi sa ovakvim pravilima na snazi.

- Ne može da se dogodi da teniser bude zaglavljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako! Moramo znati sledeće u naredne dve sedmice, najviše mesec dana - da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim scenarijima - rekao je Tili.

To neće uticati samo na Australijan open, već i čitav početak sezone koji se u najvećoj meri svake godine održava u Australiji. Prošle sezone je održan i prvi ATP kup koji se igra u tri grada te zemlje, a tu su i turniri u Adelejdu i Oklendu, koji prethode prvom grend slemu u sezoni.

Iako je ATP nedavno doneo odluku da se teniserima sve do 8. marta 2021. godine neće brisati bodovi, ovakav scenario svejedno uopšte ne ide na ruku Đokoviću.

Foto: reuters

 

Najbolji teniser sveta je igrom slučaja u 2020. godini već ostao bez prilike da brani trofeje na Vimbldonu osvojene 2018. i 2019. godine. U Melburnu bi sada mogao da ostane bez prilike da na svom omiljenom grend slemu juri 18. veliki trofej i tako pokuša da se približi rekorderima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20. 

Naravno, nije isključeno da bi mogao da se napravi izuzetak za kretanje vrhunskih sportista koji bi ponovo ostajali u "mehuru", ali još uvek nema naznaka da će to biti slučaj. Sve će morati da se reši u narednih dve nedelje do mesec dana, navode u Australiji. Kreg Tili je najavio i da će, ako se grend slem odigra, u "Melburn parku" biti prisutno tek 25 odsto gledalaca od maksimalnog kapaciteta.

Australijan open 2021. godine trebalo bi da se održi od 18. do 31. januara.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

Australija je ENGLESKA KOLONIJA pa se BOJI da joj " neko " ne POKRADE ZLATO i BOGATSTVA koje kopaju danonoćno . ZATO su i otišli iz Evropske zajednice . Šta će im Evropa ??? To je to . Nisu oni mutavi

Marko

pre 3 godine

Ziveo sam tamo nekoliko godina i ne dao Bog ikada vise. Da, u pravu si da su engleska kolonija. To je rezerva koju Englezi drze ako bude potrebno da se sele iz Evrope. To je svakome jasno u australiji. Sto se tice rudnika, to drze Jevreji sa sedistem u Shvajcarskoj. Sve u asutarliji je samo jedan veliki eksperiment. Inace zabraniti prelazak iz jedne drzave u drugu, na tlu australije, vise je no smesno. To je nemoguca misija. prostranstvo je ogromno, a njih jedva 20 miliona. Vozas se par hiljada km. nema zive dushe.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20