• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2020

12:50

ĐOKOVIĆ MENJA TRENERA? Vajda otvorio karte, sve je OTKRIO! Evo do kada će raditi sa Srbinom!

Tenis

ĐOKOVIĆ MENJA TRENERA? Vajda otvorio karte, sve je OTKRIO! Evo do kada će raditi sa Srbinom!

Podeli vest

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda otkrio je do kada će biti sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem

- Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova - kazao je u intervjuu za Novosti Vajda.

Oboriće sve rekorde

Može da potuče sve rekorde. I tako je blizu da to uradi. Zdrav je, još je mlad u poređenju s Federerom, i svi ga podržavamo u tome
Marijan Vajda

Iskusni trener nema dilemu, veruje da će Novak oboriti sve rekorde.Trenutno Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po 20 titula na gren slemovima, dok Nole ima 17. Kada je reč o broju nedelja na prvom mestu ATP liste Federer je najviše sakupio 310, dok je Novak trenutno u 290. nedelji na čelu svetskog rangiranja tenisera.

Oni koji ga poznaju, kažu da će prestići Federera, po broju titula i nedelja na prvom mestu.

- To je njegov cilj i veoma verujem da će se to i dogoditi. Može da potuče sve rekorde. I tako je blizu da to uradi. Zdrav je, još je mlad u poređenju s Federerom, i svi ga podržavamo u tome.

Foto: Starsportphoto

 

Vajda je pričao i kako se Novak oporavio posle diskalifikacije sa Ju Es opena jer je slučajno udario sudiju lopticom.

- U takvim momentima ne možete mnogo toga reći. Možete samo da ga podržite, kao trener, ali i kao prijatelj. Ceo tim i porodica su stali iza njega, i to mu je bilo najvažnije. Znamo se, prošli smo mnogo toga zajedno. U potpunosti znam kroz šta prolazi. Bio sam veoma srećan kada je, posle svega što se desilo, sve prihvatio na pozitivan način. Bilo je strahova šta će se događati posle Ju-Es opena, ali je on samo potvrdio da je šampion. To je najbolji dokaz.

Foto: AP/Photo

 

Na mastersu u  Rimu se u jednom trenutku Novak ljutito okrenuo prema treneru.

- Hteo sam da mu kažem da ostane u dugoj razmeni lopte. Da bude strpljiv. Rekao sam mu "odigraj s njim", misleći da ne žuri. A on je mislio da sam hteo da mu kažem da odigra određeni udarac. Pa me je pitao šta mu to govorim da odigra. Slovački i srpski jezik su bliski, ali ponekad nije sve baš potpuno jasno. Žao mi je, nije me dobro razumeo. Više zapravo ne znam da li sam tada to rekao na slovačkom ili srpskom!

Da li je u nekom periodu svoje karijere igrao bolje?

- Mislim da je danas najbolji. Što je zreliji, to je jači. S godinama mora da radi možda malo više da bi bio u formi nego kada je bio mlađi, ali sada je konzistentniji. Iskustvo mu je mnogo donelo. A i dalje ima strast za igranjem.

Foto: reuters

 

A, poraz na Rolan Garosu...

- Bio je to jedan od loših Novakovih dana i najbolji dan za Nadala. Svaka čast Nadalu, uspeo je da to iskoristi do kraja. Ali, Novak i dalje ostaje šampion i prvi je na svetu. Naš tim je ponosan na njegove sjajne rezultate ove godine i srećan je što radi s njim, jer i dalje ima motivaciju da se usavrši u svim oblastima i da bude najbolji igrač u istoriji!

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija