• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2020

09:48

ĐOKOVIĆ GA JE UNIŠTIO! Bolni porazi mu ne daju mira, SRUŠIO MU JE SVE SNOVE!

Tenis

ĐOKOVIĆ GA JE UNIŠTIO! Bolni porazi mu ne daju mira, SRUŠIO MU JE SVE SNOVE!

Podeli vest

Žo-Vilfred Conga je već nekoliko pota rekao, najteži porazi u karijeru bili su mu od Novaka Đokovića, a veruje Francuz da zbog Srbina nema bolju karijeru

Smatra  poraz od Đokovića u finalu Australijan opena 2008. prelomnim pošto se činilo da je na putu da postane najbolji. 

- Svi već znaju, a i pričao sam o tome da mi je najbolniji poraz u karijeri onaj iz Melburna 2008. u finalu. Pre tog meča sam pobedio Đokovića na pet susreta i to mi je bio prvi poraz od njega. I to baš u finalu grend slema! Bolelo me je pošto sam se posle uvek pitao šta bi bilo da sam osvojio grend slem. Znam da to nema smisla, ali imam osećaj da bi pobeda na tom meču značajno promenila tok moje karijere - podsetio se Conga.

Foto: AP PHOTO

 

Posebno je zanimljivo da još jedan poraz od istog rivala veruje da mu je među dva najbolnija.

- I drugi najteži poraz u karijeri mi je došao od Đokovića, u četvrtfinalu Rolan Garosa 2012. Bio je to divan susret pred prepunim gledalištem u Parizu, atmosfera je bila sjajna, ja sam igrao na vrhunsko nivou. Imao sam četiri meč-lopte, ali nisam uspeo da pobedim. A voleo bih da jesam. U suštini, iz svake godine u karijeri mogu da izdvojim bar dva-tri detalja koji me i dalje kopkaju -  iskren je Francuz.

Žo-Vilfred Conga je trenutno 56. na svetskoj lestvici, a najviši plasman mu je bilo peto mesto februara 2012. Do sada je osvojio 18 ATP titula, odigrao jedno finale i dva grend slem polufinala, dva puta je sa reptezentacijom osvajao Dejvis kup i do sada je zaradio od turnirskih nagrada preko 22 miliona dolara. On i Novak su se ukrstili čak 23 puta, a naš as je slavio u 17 navrata.  

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija