• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2020

13:33

ŠOK! SRPSKI TENISER UVODI NOVINE U ISHRANU! Evo šta će Nole sada da JEDE! Ovo je KUPIO u Sarajevu!

Tenis

ŠOK! SRPSKI TENISER UVODI NOVINE U ISHRANU! Evo šta će Nole sada da JEDE! Ovo je KUPIO u Sarajevu!

Podeli vest

Prvi reket sveta Novak Đoković uvrstio je u svoj veganski način ishrane i jedenje cveća, koje se dodaje zdravim kolačima i salatama * On je tokom boravka u Sarajevu kupio sadnice nevena za jelo

Najnovijem trendu u svetu podlegao je i prvi teniser na ATP listi Novak Đoković (33)! Naš as je godinama na potpuno veganskoj ishrani, a osim povrća i voća, jede i cveće!

I ukras i zdravlje

Bos i u Srbiji

 

Novak Đoković je nedavno ponovo iznenadio javnost kad je uslikan kako u arheološkom parku Bosanska piramida Sunca hoda bos na samo tri stepena Celzijusa. Sa tom praksom je nastavio i u Srbiji, u selu Pavlovci pored Rume, gde je obišao radove na vikendici na Pavlovačkom jezeru. Kako je nedavno rekao, hoda bez obuće kad god može jer je "uzemljenje izuzetno važno, pogotovo u ovim 'modernim' vremenima, kada smo raznim veštačkim materijalima koje nosimo na stopalima odvojeni od majke Zemlje".

Jestivo cveće je u poslednje vreme apsolutni hit u svetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane takođe jede cveće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cveće, koje nema samo dekorativnu namenu već je i zdravo.

Zbog svega navedenog i Novak povremeno uvrsti u svoju ishranu cveće.

- Cveće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cveće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cveće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo - kaže izvor Informera.

Noletovi navijači napali ATP

 

Zvaničan nalog Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) objavio je listu najuspešnijih tenisera sezone prema broju osvojenih titula. Novak Đoković i Andrej Rubljov osvojili su po četiri, ali je ATP na prvo mesto stavio Rusa iako je on podigao pehar na dva turnira iz ATP 250 kategorije i na dva iz ATP 500, dok je naš as trijumfovao na dva grend slema i dva mastersa.

"Možete li da tretirate sve igrače sa podjednakim poštovanjem? Novak je osvajao grend slem turnire, ne čelendžere", glasio je samo jedan od komentara ljutih navijača.

Ne unosite smeće

Jelena Đoković je i prilikom jednog rođendana sina Stefana podelila sa javnošću kako izgledaju slatkiši u njihovom domu, pa čak i rođendanska torta. Tako će biti i kada u sredu, kada budu Stefanu slavili šesti rođendan.

- Mi se uvek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mleka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaoa, rogača, kokosa... Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje telo i nemojte da unosite smeće u sebe - rekla je Jelena jednom prilikom.

Novak Đoković je više od pet godina vegan, što znači da ne jede meso, ribu, mlečne proizvode, jaja, ali ni gluten ni šećer.
 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 3 godine

Organsko meso je centar organske ishrane, sve umereno. Vegan ne znaci koristiti organsko i ne treba da bude nikakve zablude secer je secer dolazio iz urmi, javorovog sirupa ili rafinisanog secera. Deca se zaigrala.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija