• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

26.10.2020

12:28

IDEMOOOOO LEGENDO! ĐOKOVIĆ NA PRAGU NOVOG VELIKOG DOSTIGNUĆA!

Tenis

IDEMOOOOO LEGENDO! ĐOKOVIĆ NA PRAGU NOVOG VELIKOG DOSTIGNUĆA!

Podeli vest

Najboljem teniseru sveta potrebne su dve pobede na turniru u Beču, koji počinje danas, kako bi šesti put u karijeri godinu završio na prvom mestu ATP liste, a to je dosad uspelo samo Pitu Samprasu

Novaka Đokovića dve pobede na turniru u Beču dele od ostanka na prvom mestu ATP liste do kraja godine. Time bi srpski as čak šesti put u karijeri sezonu završio kao prvi reket sveta i izjednačio bi rekord Pita Samprasa.

Đoković će prvi put od 2007. igrati na turniru iz serije 500 u Beču, a rival na startu takmičenja biće mu Filip Krajinović. Pobednik tog dvoboja u narednom kolu igraće protiv boljeg iz duela Borna Ćorić - Tejlor Fric.

Pada i Federer

KO JE NAJVIŠE PUTA
BILI PRVI NA KRAJU GODINE


Pit Sampras 6
Novak Đoković 5
Rodžer Federer 5
Rafael Nadal 5
Džimi Konors 5
Džon Mekinro 4
Ivan Lendl 3

Pobede u prva dva kola garantovale bi Novaku prvo mesto na kraju sezone jer Nadal ne bi imao ni teorijsku šansu da ga prestigne, čak i ukoliko osvoji masters u Parizu i završni masters u Londonu. Srpski as bi sa dva trijumfa u prestonici Austrije osvojio novih 90 poena i sezonu završio sa najmanje 11.630 bodova. Španac u najboljem slučaju na svom saldu može da ima 11.590 bodova, uz sve pobede na preostala dva turnira koja bude igrao.

Osim Novaka, pet puta su sezonu kao prvi na svetu završavali upravo Nadal i Rodžer Federer, kao i bivši as Džimi Konors.

Srpski teniser kaže da je ponosan što je u situaciji da izjednači rekord svog idola Samprasa.

Najjači turnir u Beču dosad


Takmičenje u Beču biće jedan od najjačih turnira iz serije 500 ikada odigranih. Osim Novaka Đokovića, u prestonici Austrije igraće još petorica igrača iz prvih deset na svetu. Tu su i branilac titule i domaći igrač Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov i Dijego Švarcman.

- Sampras mi je bio idol dok sam odrastao i bilo bi neverovatno da stignem taj njegov rekord. Pokušavam da zadržim prvo mesto i nadam se da ću uspeti. Raspravu o GOAT-u (skraćenica za najboljeg tenisera u istoriji) ostavljam drugima - kaže Đoković.

Novak je pre nekoliko sedmica prestigao Samprasa po broju nedelja na vrhu ATP liste i sada je ispred njega još samo Rodžer Federer. Švajcarac je 310 sedmica bio prvi na svetu, dok je Nole danas počeo 293. nedelju vladavine svetskim tenisom.

Foto: ap photo/tanjug

 


Odgovara mu sistem

Ukoliko u kontinuitetu ostane na čelu liste, naš as će 8. marta prestići Federera i početi 311. nedelju na vrhu ATP liste.

- Ovaj privremeni sistem rangiranja traje od marta. Za mene je odličan jer sam osvojio mnogo bodova. Bila bi drugačija priča da nije tako, ali ista pravila važe za sve igrače. Nadam se da ću do marta stići do istorijskog broja jedan, ali sve je nepredvidivo - zaključuje Novak.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija