• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2020

17:04

ČAK JE I NJIMA JASNO! Amerikanci veličaju Novaka, Rafa i Rodžer na kolenima

Tenis

ČAK JE I NJIMA JASNO! Amerikanci veličaju Novaka, Rafa i Rodžer na kolenima

Podeli vest

Nekadašnji najbolji teniseri sveta, Amerikanci Džim Kurijer i Endi Rodik saglasni su da bi po okončanju karijere titulu najboljeg svih vremena ("GOAT") trebalo da ponese Novak Đoković ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Oni ističu da je Nole trenutno treći u toj trci, ali da ima najviše šanse da na kraju ipak prvi prođe kroz cilj

Džim Kurije je bio potpuno jasan.

- Ovako ja to vidim, Novak će, verujem, osvojiti više velikih turnira u odnosu na drugu dvojicu igrača. Nadal će biti drugi na toj listi. Federer možda ima još jedan veliki turnir 'u sebi'. Bio je tako blizu na prošlom Vimbldonu, moglo je lako da bude Federer 21 - Đoković 16. Takođe mislim da Nadal može do još dva ili tri, a Đoković bi mogao do pet ili šest. Naravno, sve pod pretpostavkom da će biti zdravi - rekao je Kurijer.

Njegovo mišljenje deli i Endi Rodik.

- Što se mene tiče, sve je tu prilično jasno. Mislim da je u ovoj trojci Novak Đoković favorit da za godinu ili dve ima najveći broj osvojenih Gren Slemova. Ako pogledate 2020, nije bilo Vimbldona na kome je on već godinama najbolji igrač. Na US Openu mu se desilo ono sa linijskim sudijom. Sada izgleda da je Australijan open pod znakom pitanja. Novak sigurno misli: 'Moramo da se vratimo na teren, moramo da igramo, ovo je vrhunac moje karijere - istakao je Rodik.

Foto: AP PHOTO

 

Nastavio je nekada najbolji server planete u istom ritmu.

- Ali, hajde da zamislimo da budu izjednačeni po broju osvojenih Gren slemova. U tom slučaju bi bilo izuzetno teško statistički naći bilo šta što ne ide u Novakovu korist. Ako su izjednačeni u Gren slemovima on je u prednosti po pobedama u međusobnim duelima, po Masters titulama, po broju godina završenih na broju jedan. Teško je naći argument koji kaže da u tom slučaju Novak nije najbolji svih vremena - poručio je Rodik.

Podsetimo, u ovom trenutku Federer i Nadal imaju po 20 osvojenih Gren slemova, dok Đoković ima 17. Sa druge strane, Nole u međusobnom skoru vodi protiv obojice, 29:27 protiv Španca i 27:23 protiv Švajcarca.

Što se tiče Masters titula i tu je Novak u prednosti. Osvojio ih je rekordnih 36, Nadal 35, a Federer 28. Takođe, jedini je i koji ima titulu na svim turnirima serije 1.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija