• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2020

09:43

U INAT MRZITELJIMA! Srbijo, Novaka samo 10 NEDELJA DELI OD TRONA!

Tenis

U INAT MRZITELJIMA! Srbijo, Novaka samo 10 NEDELJA DELI OD TRONA!

Podeli vest

Novak Đoković je završio 2020. godinu kao ubedljivo najbolji igrač na svetu, šesti put u karijeri

Đoković posle završnog mastersa u Londonu ima 12.030 poena, a Nadal 9.850, što je 2.180 manje od prvog tenisera sveta. Treći na svetu je Dominik Tim sa 9.125 bodova, slede Danil Medvedev, Rodžer Federer, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcma, dok je deseti Mateo Beretini.

Ono što je još važnije Nole je počeo 296. nedelju na prvom mestu. Pada Rodžer Federer i njegov rekord od 310 nedelja, nema dileme. Ne mogu da zaustave Srbina. 

Đoković će do 301. nedelje stići kada se 2020. godina završi. To znači da će mu biti potrebno još deset nedelja, koje će obezbediti tokom januara i februara 2021. godine.  Novak neće moći da gubi bodove osvojene titulama na ATP kupu, Australijan openu i u Dubaiju. 

 

 

Mogao bi Nadal da mu pokvari planove, ali je malo verovatno da će Španac zbog Švajcarca igrati  Dohi (250 bodova), kao i Adelejdu (250 bodova), a posle Australijan opena na  turnirima poput Buenso Ajresa (250), Kordobe (250) i Akapulka, gde može da dođe do dodoatnih bodova. 

Foto: AP/Photo

 

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je završio godinu na 26. mestu na svetu, Filip Krajinović na 31, Miomir Kecmanović na 44, Laslo Đere na 57, dok su van Top100 Nikola Milojević (138), Danilo Petrović (141), Viktor Troicki (199)...

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Koji mrzitelji, sta lupate? Vi ste najveći u tome..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija