• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2020

11:51

BRUTALAN RAFAL PO FEDERERU! Teške reči, ŽESTOKE OPTUŽBE! Rodžer je SVE NAMESTIO!

Tenis

BRUTALAN RAFAL PO FEDERERU! Teške reči, ŽESTOKE OPTUŽBE! Rodžer je SVE NAMESTIO!

Podeli vest

Žestoke optužbe! Potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf, kritikovao je Rodžera Federera, smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu

Smatra da to rezultatima nije zaslužio, već jedino uticajem kojim ima na ATP veće, čiji je član.

- Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf podkast "Quiet, please", na potalu "Tennisnet" i dodao da je Švajcarac, samo zbog "zamrzavanja" bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.

Foto: Tanjug/AP

 

Hordorf je ubeđen da je Federer iskoristio činjenicu da su Đoković i Vašek Pospišil izašli iz veća igrača da nametne jači uticaj u donošenju važnih odluka ispred igrača.

- Mislim da Feder koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri mastersi i dalje boduju? Da se računa masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - kaže Hordorf.

Foto: Reuters

 

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine zbog situacijom sa pandemijom koronavirusa, ostati na snazi sve do 8. marta 2021. ATP lista bila je "zamrznuta" sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja.

Nije Hordorf preskočio ni Đokovića. Zamerio je Srbinu što želi da organizuje sopstveni teniski sindikat.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija