• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2020

07:05

MRZE GA, PLJUJU, PONIŽAVAJU, HOĆE DA GA UNIŠTE, ali Novak je u INAT hejterima dominirao i tokom 2020!

Tenis

MRZE GA, PLJUJU, PONIŽAVAJU, HOĆE DA GA UNIŠTE, ali Novak je u INAT hejterima dominirao i tokom 2020!

Podeli vest

Kako je počeo 2020. godinu, tako je prvi teniser sveta Novak Đoković i završio – opet je najbolji na svetu

Đoković je godinu šesti put u karijeri završio na tronu, osvojio je 2020. osmi trofej na Australijan openu, ATP Kup, Dubai, masters u Rimu i Sinsinatiju.

Ali, bila je ova godina turbulentna za Srbina. Skoro ceo svet ga je razapeo kada je rekao da ne želi da primi neproverenu vakcinu protiv koronavorusa, potom je na udaru bio zbog Adria opena, pa nakon što je slučajno udario lopticom linijskog sudiju na Ju Es openu, pljuvali su ga i kada je osnovao poseban Savet igrača kako bi pomogao slabije plasiranim reniserima…Ipak, mašina nije stala, nisu ga slomili, samo su ga ojačali. 

Krenimo redom!

Dominacija Srba na ATP kupu

Novak je sa saigračima iz reprezentacije Srbije osvojio ATP kup. Rutinski je odradio posao u grupnoj fazi, a onda su padali redom Šapovalov i Kanada, pa Medvedev i Rusiju), a u velikom finalu Rafaela Nadala gde je pala Španija.

Foto: Starsportphoto

 

Nole je kralj Melburna

Potom  je usledio Novakom omiljeni turnir - Australijan open. Osvojio ga je osmi put u karijeri i svima poručio da se ne nadaju slavlju u Melburnu dok se on pita. Novak je do  finala turnira izgubiti samo jedan set, uspeo je Žan-Lenar Štruf. Nakon toga bez šanse su bili Japanci Ito i Nišioka, pa Švarcman i Raonić...U polufinalu je preslišao Federera, a onda je usledila sjajna borba za trofej sa Timom. Uprkos tome što je izgubio prvi set preokrenuo je i ponadao se tituli, ali Đoković je žestoko uzvratio, nije dozvolio da trofej ode u tuđe ruke.

Foto: Reuters

Australijan open - demonacija Novaka Đokovića

Usledio je Dubai i još jedan trofej. U prva tri kola, najbolji teniser sveta je izgubio ukupno 11 gemova protiv Džazirija, Kolšrajbera i Kačanova.

Monfis je potom umalo iznenadio Đokovića, a nakon minusa od jednog seta i rezultata 8:8 u taj-brejku drugog, Đoković je prelomio, slomio otpor nakon čega se vratio na put rutine u finalu protiv Cicipasa.

Novak je bio u šestoj brzini, pred turneju u Americi Indijan Vels i Majami svi su samo o njemu pričali, šansama da godinu završio sa sva četiri grend slema, bez poraza…

Ali, pandemija koronavirusa okovala je svet, zaustavila Đokovića, usledilo je odlaganje turnira, promena rasporeda.

Na udaru medija

Foto: reuters

 

Potom se Srbin našao na žestokom udaru zapadnih medija. Dok je bio u karantinu jednom prilikom na društvenim mrežama je rekao da ne želi da primi neproverenu vakcinu protiv kovida. Ali, svi su ga dočekali na nož, pljuvali, omalovažavali, iako mnogo dan danas to govore…

Nastavili su Amerikanci, Englezi, Nemci… da blate Srbina potom zbog Adria opena.

Početkom juna Đoković je pokušao organizaciom nekoliko turnira širom bivše Jugoslavije da prodrma tenis i vrati ga u kolosek i pomogne igračima. Većini je to bila odlična ideja, pogotovo što je Novak uspeo da dovede nekoliko fenomenalnih tenisera u Beograd i Zadar.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, ispostavi se da je Bugarin Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, te od tog momenta kreće krah. Jedan po jedan teniser zaradili su koronu, a između ostalih i Novak Đoković.

Otišli su toliko da su Novaka krivili zbog epidije koronavirusa, iako je imao samo najbolje namere, a zaraza je i jenjavala. Između ostalog, on je i tražio dozvolu za to organizovanje, za koje je i dobio odobrenje. Ali, svejedno je celom svetu samo on bio kriv. Mediji, javnost, teniseri....svi su udarali po Srbinu.

Foto: Starsportphoto

 

Sinsinati je Novakov

Vimbldon je otkazan zbog korone, a Nole se posle svega vratio pobedom na mastersu u Sinsinatiju koji je odigram bez publike. Umesto u Sinsinatiju turnir je organizovan u Njujorku, a Đoković se sjajno zagrejao za Ju Es openi. Gubio je u polufinalu od od Bautiste-Ahuta, a zatim i od Raonića, ali jak je Nole kao stana, nije im pomoglo ni to što su imali set prednosti.

Foto: AP/Photo

 

Prokleta loptica

Došao je Ju Es open. Novak Đoković je bio glavni favorit jer nije bilo Rafaeal Nadala ni povređenog Rodžera Federera. Već su ga svi videli sa 18. grend slemom u ruci. Pali su Džumhur, Edmund, pa Štruf,usledio je kobni meč protiv Karenja Buste u osmini finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Nenamerno, Novak je ispucao lopticu iza leđa i pogodio linijskog sudiju Laura Klark, kao je pala kao da je neko snajperom pogodio. Đoković je pritrčao da vidi kako je gospođa…Ali, ništa nije vredelo. Usledila je momentalna diskvalifikacija.

Dominacija u Rimu

Ceo svet je bio u šoku, malo njih je verovalo da će se vratiti na teren još manje da će odmah osvojiti trofej. Ako, to je Novak Đoković. Dominirao je na šljaci u Rimu i dokopao se novog mastersa, 36. u karijeri.

Rafina lekcija u Parizu

Usledila je nova šansa za gredn slem, na Rolan Garosu. Nisu imali šansu Imer, Berankis, Galan Riveros i Kačanov, oduvan je i Karenjo Busta, pa Cicipas koji se vratio posle 0:2.

Došlo je veliko finale sa Rafaelom Nadalom. Kralj šljake je bio pun snage u svom element. A Novak? On nije ličio na sebe, nadigran je pošteno.

Potom je Nole igrao u Beču, ne da osvoji trofej, nego da prođe osminu finala i tako obezbedi ostanak na prvoj poziciji ATP liste. Cilj je ispunjen, overio je prvu poziciju šesti put u karijeri,a onda odigrao najgori meč ove godine protiv Sonega, ali nije to mnogo potreslo našeg asa.

Foto: reuters

 

Tim koban u Londonu

Na startu takmičenja na Završnom mastersu u Londonu Novak je dobio pehar jer je godinu završio kao prvi teniser sveta.

U grupi je Nole bio drugi, savladao ga je Danil Medvedev i jasno mu Rus poručio da mlade snage dolaze. Potom su se sreli Đoković i Tim. Posle velike borbe u tri seta i dva brejka, Novak je morao da se oprosti od Londona.

Foto: ap photo/tanjug

 

Nije uspeo novom titulom da stavi tačku na godinu, a je ostvario cilj. Đoković je kao prvi okončao i 2020. godinu, šesti put u karijeri, i kako trenutno stvari stoje 8. marta će oboriti rekord Rodžera Federera po boriju nedelja perovedenih na tronu. Pada rekord Švajcarca od 310 nedelja na vrhu.

Mašina nije stala! Nisu ga slomili, a dali su sve od sebe, samo su ga ojačali...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija