• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2020

19:46

MOGU DA MU PLJUNU POD PROZOR! NOVAK JE NAJBOLJI! Srbin dobio veliko PRIZANJE!

Tenis

MOGU DA MU PLJUNU POD PROZOR! NOVAK JE NAJBOLJI! Srbin dobio veliko PRIZANJE!

Podeli vest

Svetska teniska asocijacija (ATP) proglasila je danas pobednika u različitim kategorijama u godini za nama, a najbolji igrač godine je Novak Đoković

Novak Đoković je najbolji teniser ove godine! Ruku na srce drugačije nije ni moglo obzirom da mu od početak pa do kraja sezone nikoe ozbiljnije nije ugrozio prvo mesto na ATP turu, a tako će ostati najmanje do kraja Australijan opena!

Foto: ap photo

- Srbin je završio godinu na prvom mestu, rekordni šesti put u poslednjih deset godina, nakon sjajne godine u kojoj je osvojio četiri titule. Đoković je dobio prvih 26 mečeva u sezoni, ostvarivši istorijski osmi trijumf na Australijan openu, a podignuvši pehare i u Dubaiju, Sinsinatiju i Rimu. Takođe, bio je drugi na Rolan Garosu i polufinalista na završnom mastersu. Sa 33 godine, šest meseci i 16 dana Đoković je postavio rekord kao najstariji igrač koji je godinu završio kao prvi igrač sveta. Đoković se izjednačio sa svojim dečačkim idolom Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta bio prvi na kraju godine - objašnjeno je na sajtu ATP-a!

Foto: AP/Photo

Najbolji dubl par su Mate Pavić i Bruno Soareš, povratnik godine je Vasek Pospišil, pošto je Kanađanin većinu 2019. proveo na oporavku od pvorede leđa, a ovoj sezoni se vratio među najboljih 100 i završio je kao 61. igrač sveta. 

Andrej Rubljov je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, Španac Karlos Alkaraz je dobio titulu za Novajliku godine, pošto je ove sezone sa samo 17 godina skočio sa 491. mesta na 141. 

Foto: ap photo

Nagrada Stefana Egberga za najkorektnijeg igrača na ATP turu pripala je Rafaelu Nadalu koji je godinu okončao kao drugi teniser sveta.

- Kolege igrači su drugog tenisera sveta Nadala izabrali za nagradu Stefan Edberg treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno. Prepoznali su njegov profesionalizam, integritet na terenu i van njega, fer igru“, piše ATP. Kandidati za ovu nagradu bili su i Dominik Tim, Džon Milman i Dijego Švarcman.

Foto: reuters

Rodžer Federer je propustio gotovo celu sezonu, ali je Švajcarac ponovo nagrađen i to 18. put zaredom, pošto su ga navijači izabrali za omiljenog tenisera sveta. Najbolji trener je Fernando Visente koji radi sa Rubljovim, a humanitarac godine je Fransis Tijafo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17