• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2020

14:11

JADNO I BEDNO, OPET UDARA po Novaku! Ženo, ti imaš ozbiljan problem!

Tenis

JADNO I BEDNO, OPET UDARA po Novaku! Ženo, ti imaš ozbiljan problem!

Podeli vest

Amerikanka Kris Evert ponovo je potkačila Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta

Ne daju Srbinu mira ni tokom pauze. Tako je Amerikanka ponovo u centar pažnje stavila Novaka zbog ranije izjave kada je rekao da je Nadalovo i njegovo rivalstvo najveće u istoriji sporta.

Na to je oštro reagovala Kris Evert, koja se opet vratila na tu temu. 

- I dalje se borimo za priznavanje kao sportiskinje. To se prenosi na život i posao i traje preko 50 godina, iz vremena kada su samo muškarci bili sportisti. Mislim da mi želimo samo da nas čuju, ja hoću da imam glas. Postalo je mnogo bolje nego ranije, ali i dalje u vazduhu visi ideja da su muškarci jači pol. Muški sportisti su i dalje popularniji od žena. Verujte mi, nisam u ratu protiv Novaka, užasnuta sam što to uopšte neko misli. Nemam ništa lično protiv Novaka, u pitanju je samo princip. Ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom tenisu. Prosto je - rekla je nekadašnja najbolja teniserka sveta i osvajačica 18 grend-slemova.

Foto: AP Photo/Elise Amendola

Kris Evert

Kaže da se uspesi u ženskom tenisu ne vrednuju dovoljno. 

- Osetljiva sam na to što je Martina Navratilova osvojila Vimbldon devet puta i noiko ne priča o tome. A šta je sa Štefi Graf i "zlatnim slemom"? Osvojila je Olimpijske igre i četiri grend slema (prim. aut. 1988. godine), Da je to muškarac uradio stalno bi se pričalo o tome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Glupaco glupa. Pa nije Nole to izmisio. Pa nije u svetu zenski sport popularniji od muskog. Pa bori se za svoje misljenje ali zasto uvek spominjete Noleta? Kompleks, sta drugo?

SRBI I ŠPANCI U NEVERICI! Počeli su da ih otpisuju!
Tenis

SRBI I ŠPANCI U NEVERICI! Počeli su da ih otpisuju!

Bivši broj jedan i osvajač Rolan Garosa 2003. godine, Huan Karlos Ferero smatra da u predstojećoj sezoni Novak Đoković i Rafae Nadal neće biti tako veliki favoriti u odnosu na ostale kao što je to bio slučaj tokom prethodnih sezona

22.12.2020

10:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija