• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2021

07:05

ŠOKANTNE BROJKE! Ovo je DOKAZ koliko je Novak superioran! Oduvao je Rafu i Federera!/FOTO/

Tenis

ŠOKANTNE BROJKE! Ovo je DOKAZ koliko je Novak superioran! Oduvao je Rafu i Federera!/FOTO/

Podeli vest

Surova dominacija Novaka Đokovića! Kada je počeo borbu sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom žestoko je kaskao, a onda je ubacio u šestu brzinu, zagospodario teniskim terenima, i "pomeo" najveće rivale, ko ne veruje brojke će ga razuveriti

Nema sumnje, dugo će se polemisati ko je najbolji teiser sveta ikada – Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Ali, ono što je Srbin uradio nikome nije uspelo i definitivno je trasirao sebi put ka istoriji belog sporta i to verovatnio u najjačoj konkurenciji ikada.

Ostaviće vas bez teksta brojke od 2006. godine, do kraja 2020. Novak je tada sezonu počeo na 78. mestu, a njegovi najveći rivali Rodžer i Rafa su dominirali, već bili prvi i drugi na svetu.

Novak oduvao Rafu i Rodžera

Novak je u svim najvažnijim aspektima belog sporta najbolji. Đoković je toliko bio superiorniji od najvećih rivala da je to neverovatno iako je prilično kaskao za njima. Nole je prvi grend slem osvojio 2008, Nadal tri godine ranije 2005, a Federer 2003. godine.

Foto: reuters

Dominator Novak Đoković

Nole ima više nedelja na prvom mestu nego Španac i Švajcarac. Počeo je 303. nedelju na prvoj poziciji, Rafa je na tronu proveo 209, a Rodžer od 2006. 210 nedelja. Đoković je šest godina sezonu završavao na tronu, Nadal pet, a Federer ti. Osvojio je 17 grend slem trofeja, Španac 19, a Federer od 2006. godine 14.

Đoković je zabeležio više pobeda protiv svojih suparnika. Kada su u pitanju mečevi Federera i Đokovića, skor je na strani srpskog tenisera. Od 50 duela, 27 je dobio Novak, a 23 Rodžer. S tim što je momentum potpuno na strani teniskog kralja, koji je od deset poslednjih susreta dobio sedam. Nadal i Đoković su najveći rivali u istoriji tenisa. Čak 56 puta su igrali jedan protiv drugog. Uspešniji je Đoković, koji je dobio 29 duela, dok je Nadal bio bolji 27 puta. Srbin je bez premca i kada se radi o pobedama nad igračima iz Top 5, Top 10 i Top 20.

 

 

Đoković je osvojio više masters trofeja, kao i najvećih titula. Nole od 2006. ima 36 masters titula, Nadal 31, a Federer 20.  Kada se podvuče crta ispod kategorije Velikih trofeja, koje čine grend slemovi, mastersi i završni masters, dobije se sledeća tabela: Novak Đoković 58 pehara od 2006, Rafael Nadal 50 i Rodžer Federer 38.

Činise da će naš as superiorni nego što je Federer bio u prethodnoj deceniji, ako ništa, do trofeja je dolazio preko rivala koji su među najboljima u ovom sportu ikada. S druge strane, Federer je uglavnim vitirine punio trofejima pre nego što su se pojavili Đoković I Nadal.

Šokantne brojke!

Takođe, na  Novakovoj strani su i godine, šest godina je mlađi od Rodžera, pa ima još dovoljno vremena da obori većinu rekorda. Najvažniji sigurni je broj grend slem trofeja, pošto mu Rafa i Rodžer beže sa tri trofeja. 

Foto: ap photo/reuters

 



Ko zna, možda će Srbin biti najdominantniji igrač decenije koja je počela, nije potpuno nemoguće. Jasno je da će on u nekom trenutku morati da se povuče sa terena, ali ako titule do kraja ovog perioda budu raspodeljene između nekoliko budućih asova, onda je i to moguće. Naravno da bi se to ostvarilo, Đoković mora ubedljivo da počne ovu decenije a to je potpuno realno.

Ova tabela je i najbolji dokaz koliko je Federerova karijera u silaznoj putanji od kada se na sceni pojavio Đoković, s druge strane Rafa je u samo jednim segment bilji od Novaka, od 2006. ima dve grend slem titule više, ukupno tri. Ali, Nole već ovo godine može da ga stigne, možda i prestigne ako osvoji sva četiri velika trofeja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija