• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2021

12:10

NOVAK RAZBIJA SA "POLA GASA"! Pomeo je Šardija i uterao strah u kosti izazivačima! /FOTO/

Tenis

NOVAK RAZBIJA SA "POLA GASA"! Pomeo je Šardija i uterao strah u kosti izazivačima! /FOTO/

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković moćno je započeo odbranu trofeja na Australijan openu. U prvom kolu je deklasirao Žeremija Šardija sa 6:3, 6:1, 6:2, posle sat i 35 minuta igre

Novak Đoković će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa, koji je u tri seta nadigrao Italijana Stefana Travalju 7:6, 6:2, 6:2.

Sjajan meč odigrao je Novak Đoković na startu Australijan opena i ubedljivo počeo odbranu trofeja i napad na 18. grend sslem u karijeri. Za samo sat i 35 minuta igre pobedio je Žeremija Šardija protiv koga sada u međusobnim mečevima vodi sa 14:0 i ni set nije izgubio. Koliko je Novak bio dominantan  govori podatak da Šardi ne da nije napravio brejk u meču, nego nije imao ni priliku da oduzme servis prvom teniseru sveta. 

Prvi set Nole je rešio za pola sata. Napravio je dva brejka, u prvom i 12. gemu kada je na servis protivnika overio osvajanje prvog seta.

Foto: reuters

 

Đoković je bio nepogrešiv i u drugom setu. Bio je to malo teži trening za našeg asa, koji je ekspresno posle 22 minuta igre dobio drugi set. Nanizao je pet gomova pre  nego što je Šardi uspeo da osvoji jedan gem u ovom delu igre. To je bilo sve od francuskog tenisera koji nije imao rešenje za fantastičnog Đokovića. 

Treći set  bio je rutina. Odmah je Đoković oduzeo servis Šardiju, potom i u petom gemu za 4:1 i lagano priveo meč kraju i iskoristio prvu meč loptu.

ĐOKOVIĆ - ŠARDI 6:3, 6:1, 6:2

 

TOK MEČA

Foto: Reuters

 

Treći set

6:2 - Kraj! Pobeda Novaka Đokovića 6:3, 6:1, 6:2.

5:2 - Sjajna paralela Novaka, ali Šardi osvaja gem i ostaje u setu.

5:1 - Potvrdio je brejk Novak, a Šardi serviza za ostanak i setu i meču.

4:1 - Još jedan brejk Đokovića, odavno je ishod ovog meča poznat, a prvog tenisera sveta dva gema dele od trijumfa. Šardi je spasio tri brejk lopte u ovom gemu, ali nije mogao protiv Noleta, koji koristi četvrtu šansu. 

3:1 - Nole povećava prednost, francuski teniser i nepokušava da ugorzi servis Srbija. NIje imao ne brejk nego nijednu brejkl šansu u meču.

2:1 - Konačno, gem i za Žeremija Šardija.

2:0 - Bez mnogo problema potvrdio je naš as brejk i povećao vođstvo.

1:0 - Srpski teniser i na startu trećeg dela igre bez problema oduzima servis gem Šardiju.

Foto: reuters

 

Drugi set

6:1 - Sa nulom bez izgubljenog poena Đoković dobija gem i ima prednost od dva seta u meču.

5:1 - Šardi prekida seriju prvog tenisera sveta koji servira za drugi set.

5:0 - Posle 17 minuta igre u drugom setu Đokovića još jedan gem deli od seta.

4:0 - Kao furija je Nole, nastavlja seriju u drugom setu i pravi još jedan brejk, biće ovo za našeg asa malo jači trening. 

3:0Oduzeo je Đoković servis Šardiju i došao do dva gema prensoti,a potom je potvrdio brejk i to  bez izgubljenog poena.

1:0 - Bez izgubljen poena dobija Nole prvi gem u drugom setu.

Foto: Reuters

 

Prvi set

6:3 - Dve brejk i set lopte izborio je prvi teniser sveta. Đoković je odmah iskoristio šansu i posle 32 minuta igre dobija set.

5:3 - Manje od minuta je trajao gem, ekspresno je to Đoković rešio. Korak do seta.

4:3 - Sjajan je Novak, uživaju navijači u Melburnu u potezima prvog tenisera sveta. Ali, ispeo je Šardi opet nekako da preživi i sačuva servis gem.

4:2 - Još jedan lagan gem za prvog tenisera sveta, bez izgubljenog poena ovog puta. Do sada je Đoković izgubio samo tri poena u prvom setu.

3:2 - Bio je Šardi opet u problemu, prvi teniser sveta je stigao do brejk šanse, ali je as servisom Francuz uspeo da sačuva servis gem.

Foto: Reuters

 

3:1 - Đoković rutinskom igrom dolazi do novog gema, pa povećava prednost u prvom setu. Samo jedan poen je izgubio Nole u ovom servis gemu.

2:1 - Šardi osvaja prvi servis gem u setu i smanjuje prednost prvog tenisera sveta.

2:0 - Raspoložen Novak, bez problema je potvrdio brejk.

1:0 -Savršen start Đokovića koji odmah na početku seta oduzima servis gem Šardiju. Iskoristio je prvu brejk loptu i najavio sjajan meč

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija