• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2021

10:28

SPREMA SE ZEMLJOTRES! Amerikanac podržao Novaka, udario po ATP zbog para!

Tenis

SPREMA SE ZEMLJOTRES! Amerikanac podržao Novaka, udario po ATP zbog para!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pre nekoliko meseci osnovao je novu organizaciju PTPA, kako bi se borio za prava tenisera i teniserki

Odmah su rekli da je izdajica, kako unosi razdor, ATP je promenio pravila samo da Novak ne bi mogao da bude u Savetu igrača.

Ali, bio je naš as u pravu, istina polako izlazi na videlo, a jedan od tenisera koji je podržavaju Džon Izner, udario je ATP i javno i žestoko isproziva čelnike. 

Naime, na mastersu u Majamiju budžet će biti znantno manji, šampion će umesto 1.350.000 dolara koliko se dobijalo 2019. godine, sada inkasirati  300.000 dolara. Igračo koji ranije završe takmičenje dobiće mnogo manje novca nego ranije. POdsećanja radi, da se to ne bi desilo na minulom Australijan openu, Novak Đoković se bukvalno odrekao milion dolara u koristi ostalih tenisera.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je uvek u pravu

Džon Izner više ne želi da ćuti, pa je opleo po po ATP-u.

- ATP je srušeni sistem. Igrači i turniri kao partneri bi trebalo da rade, ali srezavanje budžeta za 60 odsto uz čak 80 odsto za šampione, ipak je previše za najjače događaje koje pokrivaju TV prava, sponzorstva i novi odobreni prihod od klađenja. Promoteri poseduju imovinu koju cene i imaju beskrajno vreme da to monetizuju, dok igrači imaju kratko vreme da maksimizuju talente. To je pokvaren sistem. Tenis muče sukobi i nedostatak trasparentnosti - smatra Izner, koji je na ovaj način još jednom podržao Srbina, s obzirom na to da o pomenutim problemima Novak odavno priča. 

Foto: APphoto

Džon Izner

Izner smatra da je trebalo napraviti drugačiju raspodelu novca, udarivši pritom na funkcionere.

- Dakle, igračima bi trebalo da se smanje prihodi za 60 posto, a šampionima za 80 posto, dok će rukovodioci ATP-a zadržati pune zarade, naknade i pokrivanje troškova? Hajde neka mi neko to predstavi tako da ima smisla. Izgleda malo licemerno, zar ne mislite tako -  zapitao se Izner.

Nema sumnje da će pronaći način da i za ovo optuže Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija